Rondo: 83% igram na otvaranju

Bek Boston Seltiksa Radžon Rondo izjavio je da su šanse da se nađe na terenu na otvaranju nove NBA sezone 83 odsto.

Izvor: JT

Utorak, 28.10.2014.

19:02

Default images

Rondo je slomio ruku krajem septembra, kada se okliznuo tokom tuširanja, a to je samo poslednja u nizu povreda koje su ga mučile poslednjih godina.

Zbog te povrede, Rondo je propustio kompletne pripreme sa Seltiksima, a iako se činilo da će zaigrati tek u drugoj ili trećoj nedelji sezone, on ističe da će pokušati da to učini već u sredu, kada u Boston stižu Bruklin Netsi.

U ponedeljak, Rondo je istakao da su šanse da zaigra u sredu 79 odsto, da bi dan kasnije istakao da su one porasle do 83 odsto.

„Dug put me čeka do prave forme. Ali, ništa ne može da se poredi sa igranjem utakmica“, istakao je Rondo.

Rondo će se po svemu sudeći naći u timu u sredu uveče, potvrio je trener Bred Stivens. Zanimljivo, Stivens je Ronda stavio u tim i kada se prethodni put nije još oporavio od povrede, ali sada kaže da je naučio iz tog iskustva.

Da mogu sve ponovo da uradim, verovatno ga ne bih ’bacio vukovima’ i dao mu 20 minuta po utakmici, jer je zaista teško preći taj put od neigranja do igranja. Verovatno ću ga ubacivati u igru po četiri-pet minuta i davati mu pauze“, istakao je Stivens.

Rondo je od 2009. do 2013. godine imao prosek od preko 36 minuta po utakmici, čak i prošle sezone, kada je tek u januaru odigrao prvu utakmicu za Seltikse. Obično je igrao prvih devet minuta na svakoj utakmici, ali očigledno takav neće biti slučaj dok ne bude potpuno spreman.

Nova sezona u NBA ligi počinje predstojeće noći, a najavu možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: