Rondo traži trejd iz Seltiksa

Bek Bostona Radžon Rondo navodno je tražio trejd ovog leta, pošto ne želi da produži ugovor sa Seltiksima, prenosi ESPN.

Izvor: JT

Ponedeljak, 01.09.2014.

09:29

Default images

Rondu ugovor sa Seltiksima ističe 2015. godine, a kao potencijalni timovi koji bi bili zainteresovani za trejd pominju se Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi.

Kingsi jer im je potreban profil igrača kakav je Rondo – mlad, dobar asistent, igra odbranu. S druge strane, Klipersi zbog Rondove veze sa Dokom Riversom, koji je pre nekoliko dana potpisao novi, petogodišnji ugovor.

Rondo je, zanimljivo, do sada odbijao pomisao o trejdu iz Bostona, za koji igra od 2006. godine.

Odlično mi je u Bostonu. Imam divan dom ovde. Imam najbolje komšije na svetu i ne želim da odem. Za sada sam deo Seltiksa“, rekao je Rondo u junu.

Ronda su kao 21. pika na NBA draftu izabrali Finiks Sansi, ali je trejdovan u Seltikse. Od tada se izborio za mesto jednog od nosilaca igre Seltiksa, čemu u prilog govori da je trenutno šesti najbolji asistent u istoriji kluba, a treći po broju ukradenih lopti.

Međutim, tokom poslednje dve sezone imao je velikih problema sa povredom. U januaru 2013. na utakmici sa Majami Hitom pokidao je prednji ukršteni ligament i propustio je ostatak sezone, da bi se na teren vratio tek posle godinu dana.

Od početka karijere, Rondo je prosečno beležio 11,1 poen, 4,6 skokova i 8,4 asistencije po utakmici u regularnom delu sezone, a 14,5 poena, 6 skokova i 9,2 asistencija u plej-ofu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: