Skot zvanično trener Lejkersa

Bivši košarkaš Lejkersa Bajron Skot zvanično je novi trener ekipe iz Los Anđelesa.

Izvor: ÐN

Nedelja, 27.07.2014.

12:53

Default images

Skot je u nedelju potpisao ugovor vredan 17 miliona dolara na četiri godine, s tim što je poslednja godina opciona.

„Osećaj je fantastičan, san se ostvario. Oduvek sam želeo da vodim Lejkerse, posebno kada sam počeo sa trenerskom karijerom. Nerealno je, moram da se zahvalim Miču, Dženi i Džimu Basu za ovu priliku“, rekao je Skot.

Mediji u Sjedinjenim Državama preneli su da je važan faktor u prevorima bio Kobi Brajant, koji je kao ruki igrao s njim 1996. godine i od tada imaju blizak odnos.

Nakon solidne igračke karijere u Lejkersima, Indijani, Vankuveru i Panatinaikosu, Skot se posvetio trenerskom poslu, najpre kao asistent u Sakramento Kingsima.

Prvi samostalni posao dobio je u Netsima, a potom je radio u Nju Orleans Hornetsima i Klivlend Kavalirsima.

Trener rođen pre 53 godine u Juti je 2008. godine proglašen za najboljeg stručnjaka u NBA ligi, a dva puta je imao priliku da bude trener na Ol-star utakmicama, 2002. i 2008. Lejkersi su bili bez trenera od odlaska Majka D'Antonija, po završetku sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: