Bogdan (27) predvodi srpski kvartet

Četiri predstavnika Srbije izabrana su na NBA draftu 2014, najjačem u poslednjih deset godina.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

06:32

Default images

Bogdan Bogdanović jedini je ušao u prvi krug, a sa 27 mesta izabrao ga je tim Finiks Sansa.

Trio Mega Vizure (evropskog Kentakija, kako su ih nazvali na DraftExpressu) je u drugom krugu. Nikolu Jokića je sa pozicije 41 uzeo Denver, u Filadelfiju će Vasilije Micić sa 52. pozicije, a Siksersi su uzeli i Nemanju Dangubića sa 54. mesta, ali su ga prosledili San Antoniju.

Bogdanović je planiran za sâm kraj prve runde i upravo u tom delu drafta je i odabran. Jedinu neprijatnost priredio je ESPN, koji je na predstavljanju pustio koševe Hrvata Bojana Bogdanovića, ali je ubrzo usledilo izvinjenje.

Finiks je tim koji prolazi kroz veliku traniziciju, sa mnogo mladih igrača i prvom zvezdom Goranom Dragičem, što bi moglo da pomogne adaptaciji srpskog reprezentativca na američku košarku.

Pre njega izabrani su najveći regionalni talenti Dario Šarić i Jusuf Nurkić, pre nego što su obojica trejdovana, pa će igrati sa našim košarkašima, Šarić u Siksersima, a Nurkiću Nagetsima.
Beta/AP
Vasa Micić bio je kandidat za početak druge runde, još od pre 35. mesta nba.com ga je konstantno držao na prvom mestu liste „najboljih još neodabranih igrača“, ali je skliznuo čak do 52. pozicije i završio u Siksersima. Klub iz Filadelfije imao je i 54. mesto i izabrao još jednog izdanka Megine škole Nemanju Dangubića.

Tako je balkanska trojka pojačala ekipu koja je već sa treće pozicije odabrala centra Žoela Embida. Sa mladim igračima koji su već ključni u timu (plejmejker Majkl Karter Vilijams je ruki sezone, krilni centar Nerlens Noel se lagano oporavljao od povrede i još nije zaigrao), Filadelfija bi mogla da izgubi još jednu godinu, posebno ako povreda Kamerunca Embida bude teža, ali da zato odmah zatim ima neverovatno snažan mladi tim.

Denver je u međuvremenu odabrao Nikolu Jokića i pridružio ga komšiji Jusufu Nurkiću, koji je stigao u prvom trejdu večeri, kada su za 11. pika Daga MekDermota iz Čikaga poslate novajlije sa pozicija 16. i 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: