Sterlingovi prodaju LAC Balmeru

Saga oko budućnosti Los Anđeles Klipersa je konačno završena, novi vlasnik franšize je Stiv Balmer koji je to pravo stekao plativši dve milijarde dolara.

Izvor: SV

Petak, 30.05.2014.

11:27

Default images

U transakciji je učestvovala Šeli Sterling, supruga dosadašnjeg vlasnika Donalda kome je zbog rasističkih ispada naređena prodaja kluba posle 33 godine.

“Oduševljena sam što prodajemo klub Stivu, on će biti pravi vlasnik. Mi smo toliko godina radili da bi klub postao lider, verujem da će novi vlasnik odvesti tim do novih uspeha“, rekla je Sterlingova.

Kako je prethodno najavljeno, nekadašnji direktor Majkrosofta, koji se povukao sa te funkcije pre četiri meseca, bio je prvi kandidat za novog vlasnika Klipersa.

Biću počastvovan kada moje ime bude povrđeno od NBA borda direktora u svojstvu vlasnika kluba. Volim košarku i planiram da uradim sve što je u mojoj moći da osiguram Klipersima pobede, kao i najvažniju, pobedu u Los Anđelesu. Zahvalan sam komesaru Adamu Silveru što je svesrdno pomogao da se transakcija obavi“, rekao je Balmer.

Problemi u Klipersima su počeli po objavljivanju audio snimka razgovora Donalda Sterlinga sa devojkom, u kome je negativno govorio o afro-amerikancima.

Reagovao je Silver, naredivši Sterlingu da napusti NBA ligu i proda franšizu, a posle nekoliko nedelja pregovora i spekulacija o budućim vlasnicima Kris Pol i drugovi mogu mirne glave da se posvete pripremama za sledeću sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: