Durent i zvanično MVP NBA lige

Košarkaš Oklahome Kevin Durent proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi, osvojivši 119 od mogućih 125 glasova.

Izvor: SV

Utorak, 06.05.2014.

17:26

Default images

Preostali glasovi su otišli na konto LeBrona Džejmsa, dok su se u najužem izboru našli još Blejk Grifin, Žoakim Noa i Džejms Harden.

Durent je priznanjem za MVP igrača objedinio titule za najkorisnijeg igrača i najboljeg strelca u jednoj sezoni, što je poslednji put pošlo za rukom Alenu Ajversonu, pre 13 godina.

"Slim riper“ je ove sezone odigrao 81 utakmicu u regularnom delu, prosečno je postizao 32 poena što je njegov najbolji učinak u sedmogodišnjoj NBA karijeri, a takođe je zabeležio i rekordan prosek asistencija, 5,5, uz 7,4 skokova.

Do sada je pet puta nastupio na Ol-star meču, u četiri navrata bio je prvi strelac lige, a 2008. izabran je za rukija godine, iako je na draftu godinu ranije izabran kao drugi pik, iza Grega Odena, a čak četiri puta bio je drugoplasirani u izboru za MVP lige.



Durent je u velikom delu ove sezone bio gotovo jedina napadačka opcija u timu Tandera, pošto je Rasel Vestbruk propustio gotovo polovinu utakmica zbog povrede. KD je ekipu vodio do skora od 59 pobede i 23 poraza, što je bio drugi rezultat u kompletnoj ligi, iza San Antonio Sparsa.

Krilni košarkaš sa centarskom visinom i bekovskim šutem je u regularnom delu sezone na čak 41 utakmici ubacio više od 25 poena, čime je oborio rekord Majkla Džordana, ali nije uspeo da stigne do rezultata Oskara Robertsona (46 mečeva), te neprikosnovenog Vilta Čembrlena (106 mečeva).

Durent je prekinuo dvogodišnju dominaciju LeBrona Džejmsa, koji je pre nekoliko dana rekao da je igrač Oklahome zaslužio MVP priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: