Klipersi bez sponzora zbog rasizma

Sponzori Los Anđeles Klipersa prestali su da finansijski pomažu klubu zbog rasističkih izjava vlasnika Donalda Sterlinga.

Izvor: JT

Utorak, 29.04.2014.

14:35

Default images

Četiri firme, među kolim je i Mercedes, odlučile su da smanje sponzorstvo, dok je proizvođač energetskih napitaka Red Bul prekinuo oglašavanje.

Sterling je u telefonskom razgovoru sa svojom, znatno mlađom devojkom, negodovao zbog toga što se ona slikala sa Medžikom Džonsonom i poručio joj da „ne pomišlja da crnce dovodi na utakmice“.

Povodom izjava vlasnika Klipersa oglasio se predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama, kao i veliki broj bivših i sadašnjih NBA igrača.

Protestovali su i košarkaši Klipersa, koji su pre plej-of meča protiv Golden Stejta poskidali dresove u kojima se zagrevaju, bacili ih na parket i nosili crne trake i čarape.

Čelnici NBA lige pokrenuli su istragu protiv 80-godišnjeg Sterlinga, koji je od 1981. vlasnik kluba iz Los Anđelesa, a povodom celog slučaja će se zvanično oglasiti u utorak popodne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: