Medžik, LBJ, Obama o rasisti iz LA

Čelnici NBA lige najavljuju kaznu za vlasnika LA Klipersa Donalda Sterlinga zbog rasističkog ispada pošto je snimljen njegov razgovor neprikladnog karaktera.

Izvor: AR

Nedelja, 27.04.2014.

18:20

Default images

Audio snimak rasističkog govora vlasnika Klipersa podigao je na noge ne samo košarkašku javnost u SAD. Reakcije stižu sa svih strana.

Medžik Džonson, LeBron Džejms, predsednik SAD Barak Obama, komesar Adam Silver, Kevin Džonson, reper Snup Dog i mnogi drugi razočarani su izjavama Donalda Sterlinga.

"Nikada više neću ući u Stejpsl centar dok je Sterling vlasnik Klipersa. Žao mi je Krisa Pola i Doka Riversa što moraju da primaju platu od tog čoveka. Oni su moji prijatelji“, poručio je Medžik Džonson.

Povodom audio snimka na kome Donald Sterling kaže da "ne želi da vidi crnce na utakmicama svog kluba", oglasio se i predsednik SAD Barak Obama.

"Nije potrebno da dodajem nešto o rečima Donalda Sterlinga. Taj snimak govori sve. Kad tako arogantni ljudi žele da promovišu svoju aroganciju, onda je drugim anajbolje da ništa ne urade povodom toga. Samo ih pustite da pričaju“, izjavio je Obama.

Ipak, najoštriji u kritici neodgovorne Sterlingove izjave bio Lebron Džejms označivši Sterlingov govor kao „neprihvatljiv“.

"Ukoliko je sve ovo što se govori u medijima tačno, onda je to stvarno prevršilo svaku meru i takve reči su neprihvatljive. Takvim ljudima nije mesto u najboljoj ligi na svetu. Takve stvari se ne smeju dopustiti. Komesar naše lige mora oštro da reaguje i da osudi ovaj incident. Ne znam šta će biti, ali ovo je poražavajuće“, bio je jasan LeBron Džejms.

Iz kancelarije NBA najavljuju oštru kaznu i ozbiljnu suspenziju vlasnika Klipersa. Komesar NBA lige Adam Silver najavio je detaljnu istragu ovog ispada i kaznu protiv vlasnika Klipersa, iako u zvaničnom saopštenju ovog kluba piše da "Sterling nije rasista“.

Sterling je kupio LA Kliperse 1981. godine i ovo mu nije prvi rasistički ispad. Već dva puta je osuđivan zbog toga što je odbijao da iznajmi stanove ljudima druge boje kože.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: