Mavsi iznenadili San Antonio za 1-1

Protekle noći u NBA ligi su odigrane tri meča, a iznenađenje su priredili Dalas Maveriksi, koji su sa 113:92 izjednačili na 1-1 sa San Antonio Sparsima.

Izvor: JT

Četvrtak, 24.04.2014.

08:29

Default images

Majami Hit je slavio sa 101:97 protiv Šarlota za vođstvo od 2-0 u seriji, dok je Portland učinio isto novim brejkom u Hjustonu i pobedom sa 112:105 nad Rokitsima.

Pre duela odigranog u noći između srede i četvrtka, Maveriksi su imali deset poraza zaredom od Sparsa, ali su se probudili na vreme i zaslužili ubedljiv trijumf u teksaškom okršaju na startu plej-ofa. Odlučio je sjajan ulazak u drugo poluvreme, u koje su ušli sa plus pet, da bi samo nastavili u samo jačem ritmu i domaći tim nije imao rešenja.

Monta Elis je bio najbolji u trijumfu Maveriksa sa 21 poenom, jednim više od Šona Meriona, koji je imao i pet skokova, dok je Devin Haris imao 18 poena i pet skokova. Dirk Novicki je meč završio sa 16 poena i pet skokova, a dvocifren je bio i Hose Kalderon sa 12 poena i pet asistencija.

Kod Sparsa, Manu Đinobili je jedini imao zapaženo veče, sa 27 poena, a pored njega samo su Tim Dankan i Toni Parker imali dvocifren učinak. Dankan je upisao 11 poena isedam skokova, a francuski košarkaš ’samo’ 12 poena.

Aktuelni šampion je očekivano došao do trijumfa nad Šarlot Bobketsima, ali su im gosti zadali dosta problema. U poslednjoj četvrtini, Šarlot je serijom 10:0 spustio na četiri razlike, i to u trenutku kada je Lebron Džejms bio na klupi. Od tada je viđeno dosta preokreta, Kemba Voker je pogodio trojku za minus jedan na 11 sekundi do kraja, ali je Lebron pogodio dva bacanja posle faula, da bi Bobketsi izgubili loptu. Loptu je ukrao Dvejn Vejd, nad kojim je napravljen nesportski faul, a on je postavio konačan rezultat pošto je pogodio jedno bacanje.

Džejms je u trijumfu Hita učestvovao sa 32 poena, osam asistencija i šest skokova, Kris Boš je dodao 20 poena i pet skokova, a Vejd 15 poena i šest skokova. U redovima Bobketsa, Majkl Kid-Gilkrist je upisao 22 poena i deset skokova, a Al Džeferson je imao 18 poena i 13 skokova.

Trejl-Blejzerse je do trijumfa u Hjustonu predvodio Lamarkus Oldridž sa 43 poena i osam skokova, Damijel Lilard je imao 18 poena, 11 asistencija i osam skokova, dok je Dorel Rajt meč završio sa 15 poena.

Kod Rokitsa, sjajnu partiju, ali očigledno nedovoljno dobru za trijumf, imao je Dvajt Hauard sa 32 poena i 14 skokova. Džejms Harden je dodao 18 poena, tri više od Čendlera Parsonsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: