Vizardsi na 2-0, vraća se Indijana

Protekle noći u NBA ligi su odigrane tri utakmice, a veče je obeležio novi brejk Vašingtona, koji su posle trijumfa sa 101:99 poveli sa 2-0 protiv Čikago Bulsa.

Izvor: JT

Sreda, 23.04.2014.

08:27

Default images

Vizardsima je to prvi put od 1982. godine da su u plej-ofu došli do vođstva od 2-0 u nekoj seriji.

Posle ostalih mečeva u noći između utorka i srede došlo je do izjednačenja na 1-1, Indijana Pejsersi su uzvratili Atlanta Houksima sa 101:85, a Toronto Reptorsi Bruklin Netsima sa 100:95.

Vizardsi su posle iznenađenja na startu serije priredili još jedno, a ovoga puta junak trijumfa bio je Bredli Bil sa 26 poena i sedam skokova. Nene je dodao 17 poena is edam skokova, dok je Džon Vol uz jedan poen manje od njega upisao i sedam asistencija i pet skokova.

Kod Bulsa, Di Džej Ogustin je imao 25 poena i sedam skokova, Taj Gibson je postigao 22 poena i imao deset skokova, a Žoakim Noa još jednu sjajnu partiju sa 20 poena i 12 skokova, ali to nije bilo dovoljno za izjednačenje u seriji pred njenu selidbu u Vašington.

Pejsersi su regularni deo sezone završili kao najbolji tim ‘Istoka’, ali su Houksima dozvolili brejk na startu četvrtfinalne serije. Međutim, nisu ponovili istu grešku i izjednačili su na 1-1 posebno zahvaljujući Polu Džordžu, koji je postigao 27 poena i imao deset skokova i šest asistencija. Luis Skola je meč završio sa 20 poena is edam skokova, dok je Džordž Hil imao 15 poena.

Na drugoj strani, Pol Milsap je upisao 19 poena, pet više od Džefa Tiga, koji je imao i pet skokova. Bivši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić je za 25 minuta na terenu upisao pet poena i tri skoka.

Na isti način kao Pejsersi, i Reptorsi su se vratili u seriju sa Netsima, pre nego što se ona nastavi u Bruklinu. Demar Derozan je učestvovao sa 30 poena u toj pobedi, a još petorica igrača pobedničkog tima imala su dvocifreni učinak. Amir Džonson je upisao 16 poena i devet skokov,a jedan poen manje je imao Jonas Valančijunas, uz 14 skokova, dok je Kajl Lovri zabeležio 14 poena, devet skokova i šest asistencija.

U redovima Netsa istakao se Džo Džonson sa 18 poena, Deron Vilijams je postigao 15 i imao pet asistencija, dok je Mirza Teletović imao jedan manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: