Ko je gori, Siksersi ili Seltiksi?

Igrači Filadelfija 76ersa i Boston Seltiksa oborili su protekle noći neslavne rekorde ovih velikih NBA franšiza.

Izvor: AK

Utorak, 18.03.2014.

10:56

Default images

Siksersi su prvi put u istoriji vezali 21 poraz i primakli se rekordu lige koji drže Kavalirsi sa 26 nesupeha u nizu.

S druge stane, ova generacija Seltiksa je prvi put u istoriji najtrofejnijeg NBA tima poražena 15 puta uzastopno na gostovanjima na Zapadu, i to baš na dan Svetog Patrika, tradicionalni irski praznik.

Oba tima su u sezonu krenula s namerom da je "tankuju" što je popularan izraz u NBA kada ekipa želi da ima što slabiji skor kako bi na draftu imala veće šanse da dobije prvog pika.

Filadelfija je poslednju pobedu ostvarila 29. januara upravo protiv Bostona, dok su Seltiksi poslednji put na Zapadu slavili u Portlandu 11. januara.

Siksersi su sezonu počeli sa 3-0, pobedama nad Majamijem i Čikagom, ali su trenutno na 15-52. Međutim, još uvek nisu najgori tim lige, imaju dve pobede više od Milvoki Baksa.

Seltiksi su letos ostali bez kičme tima iz šampionske sezone 2008, Pola Pirsa i Kevina Garneta, a dugo je povređen bio i Radžon Rondo. Trenutno su sedam pobeda ispred 76ersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: