Grejndžer u Filadelfiji za Tarnera

Indijana Pejsersi i Filadelfija 76ersi napravili su najveći trejd dana, Deni Grejndžer je prešao u Filu, a u Indijanapolis su stigli Evan Tarner i Lavoj Alen.

Izvor: NL

Četvrtak, 20.02.2014.

23:10

Default images

Bivši Ol-star Grejndžer se ove sezone vratio na parket posle teške povrede i prosečno je beležio 8,3 poena i 3,6 asistencija ove sezone.

Tarner, koji takođe igra na poziciji krila, trenutno igra najbolju sezonu u karijeri, sa 17,4 poena uz 6 skokova u proseku. Alen, novi centar lidera NBA lige Indijane, prosečno je beležio 5,2 poena u dresu Filadelfije.

30-godišnji Grejndžer je u Indijani bio od kada je došao u NBA, a 2009. godine je igrao na Ol-star utakmici. Posle teške povrede prošle sezone nije uspeo da se vrati u očekivanu formu, a Indijana je već neko vreme pokušavala da se reši njegovog skupog ugovora.

Tarneru je ovo četvrta i najbolja sezona u NBA, mlađi je od Grejndžera pet godina, a 76ersi su ga izabrali na draftu 2010. godine kao drugog pika. Dve godine kasnije učestvovao je na "Rajzing star" utakmici.

Alen nema prevelike šanse da se uopšte nađe u timu Indijane. Alen, koji je profesionalnu karijeru počeo u Francuskoj, pokriva pozicije krilnog centra i centra na kojima u ekipi Pejsersa vlada velika konkurencija.

Ovo je i najzvučniji trejd dana, koji su obeležili prelazak Stiva Blejka iz Lejkersa u Voriorse, selidba Jana Veselog iz Vašingtona u Denver, preseljenje veterana Antvana Džejmisona u Atlantu, te odlazak Nanda de Koloa iz San Antonija u Toronto. Trejdovao je i šampion Majami koji je oslobodio prostor u rosteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: