Novi LeBron ide na Kanzas

Košarkaš Endrju Vigins, momak koga porede sa LeBronom Džejmsom, izabrao je da karijeru nastavi na univerzitetu Kanzas.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 14.05.2013.

19:24

Default images

Vigins je prvi igrač još od LBJ-a koji je kao srednjoškolac skrenuo veliku pažnju na sebe, pa se poslednjih dana u SAD-u više pričalo o tome na koji će Univerzitet, nego o mečevima plej-ofa NBA lige.

Ima 18 godina, visok je 203 centimetra, a težak 89 kilograma. Vigins je u poslednjoj sezoni beležio 23,6 poena uz 11,7 skokova i 4,3 asistencije za Hantington Prep u Zapadnoj Virdžiniji.

U opticaju su bili još Florida stejt, Kentaki i Severna Karolina, ali se sjajni Kanađanin odlučio za Džejhokse. Tako će biti bliži rođenom bratu Niku, koji igra za Vičita Stejt. Treći i najstariji od braće Vigins, Mičel junior nastupa na Sautisternu.

Šta se očekuje od Viginsa? ESPN redovno pravi listu najvećih košarkaških talenata, a Vigins se našao na prvom mestu iste. Ranije su na njoj bili Kevin Lav, Brendon Dženings, Ejveri Bredli, Harison Barns i Entoni Dejvis, koji su igrali dve ili manje godina na koledžu, a sada su NBA zvezde. Ove godine broj 1 je Nerens Noel, za koga se predviđa da će biti prvi pik na draftu.

Vigins ima sjajne sportske gene. Njegova majka Marita Pejn-Vigins je osvojila sredbnu medalju u atletici za Kanadu na Olimpijskim igrama 1984. godine, dok je njegov otac Mičel igrao šest godina u NBA ligi, posle sjajne karijere na Florida stejtu. I njegova majka je bila na istom univerzitetu, ali se Endrju odlučio ipak da ne krene stazama svojih roditelja.

Za razliku od Džejmsa, Vigins je nekoliko puta isticao da mu ne prija velika medijska pažnja, pa je samo zbog toga manja zvezda od LBJ-a u istoj situaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: