Sijetl Supersoniksi od 2013/2014?

Sve je izvesniji povratak NBA lige u Sijetl, a prema poslednjim informacijama iz SAD-a, Kingsi bi trebalo da nastave tradiciju Supersoniksa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 09.01.2013.

20:18

Default images

Grad iz države Vašington je već pokrenuo postupak za povratak NBA tima i izgradnju nove dvorane, dok sa druge strane Kingsi traže novu adresu.

Braća Maluf već godinama pokušavaju da dobiju novu dvoranu u Sakramentu, ali pošto od toga verovatno neće biti ništa, na korak su od odlaska.

Kako prenosi Yahoo! Sports, familija Maluf je blizu finalizacije dogovora sa Sijetlom po kojem bi se Kingsi preselili već od sezone 2013-2014!

Sijetl bi otkupio Kingse za oko 500 miliona dolara na čelu sa menadžerom Krisom Hansenom i jednim od vlasnika Majkrosofta Stivom Bolmerom.

Kingsi bi već od sledeće sezone igrali u "Ki areni", da bi se dve godine kasnije preselili u novu arenu. Zvaničan dogovor još uvek nije postignut, ali izvori navode da su strane na korak od sporazuma.

Familija Maluf je poznata po promeni smera u finišu pregovora, a najveći problem je što oni ne žele da u potpunosti prodaju Kingse.

Očekuje se da zadrže minimalni deo suvlasništva, ali bez pravog uticaja u vođenju franšize. Priča o preseljenju Kingsa u Sijetl traje od septembra.

Supersoniksi su "uspavani" 2008. godine kada je Sijetl prodao franšizu Oklahoma Sitiju, ali je zadržao pravo na ime i istoriju tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: