Klipersi: Stigao Hil, čeka se D-Mil

Los Anđeles Klipersi su u utorak doveli Granta Hila, ali i dalje razmatraju da u narednim danima ponude ugovor srpskom centru Darku Miličiću.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

09:50

Default images

Hil, koji igra već 18 godina, igrao je pet godina sa Finiks, a odbojio je ponude LA Lejkersa i Njujork Niksa.

Prošle godine iskusno krilo ubacivalo je preko deset poena po utakmici, a u novom klubu verovatno će biti rezerva Keronu Batleru. Sada fokus Klipersa prelazi na poziciju centra, a čini se da je prva opcija Miličić.

Minesota je prošle nedelje raskinula ugovor sa drugim pikom drafta 2003, koji sada ima ponude nekoliko ozbiljnih klubova.

Na spisku zainteresovanih su Boston Seltiks, Bruklin Nets, kao i šampion Evrope Olimpijakos. Klipersima, koji su prošle godine dolaskom Krisa Pola postali ozbiljan kandidat za vrh, nedostaje podrška u reketu.

Startni tandem visokih igrača Blejk Grifin – DeAndre Džordan nema adekvatnu pomoć sa klupe, a tu bi Miličić mogao da bude dobro rešenje. Njegov prosek tokom sedam godina u ligi je 6 poena, 4,2 skoka i 1,3 blokade, uz 18 i po minuta po meču.

D-Mil je do sada igrao za Detroit, koji ga je izabrao sa druge pozicije na najjačem draftu ovog veka, Orlando (gde je igrao sa Hilom), Memfis, Nikse i Minesotu.

Odlazak Granta Hila iz Finiksa bio je očekivan, pošto je ekipu napustio Stiv Neš, koji je prešao u Lejkerse. Očekivalo se da će Hil njegovim putem, i to se uglavnom obistinilo, jer će igrati i trenirati u istoj dvorani, ali se bivša zvezda Djuka preselila u crveni, umesto purpurno-žuti tim.

Hil je u skraćenoj prošloj sezoni odigrao 49 mečeva zbog povrede desnog kolena, a početkom leta bio je u Nemačkoj na operaciji kakvu je prošlog leta prošao Kobi Brajant.

Dolaskom 39-godišnjeg veterana i najavom dolaska 13 godina mlađeg momka rođenog u Novom Sadu Klipersi bi mogli i korak dalje od polufinala Konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: