Rej Alen menja istoriju (video)

Dueli Boston Seltiksa i Los Anđeles Lejkersa su uvek specifični, ali onaj koji je na programu u petak rano ujutro (02.00h) po našem vremenu ima posebnu draž.

Izvor: AK

Četvrtak, 10.02.2011.

18:58

Default images

U drugom meču dva najtrofejnija NBA kluba ove sezone, bek Seltiksa Rej Alen pokušaće da postigne dve trojke i tako postane najbolji trojkaš u istoriji lige.

Alen je tokom svojih 14 NBA sezona postigao 2.559 trojki, samo jednu manje od legendarnog igrača Indijana Pejsersa Redžija Milera koji je igrao 18 godina.

"Rej Rej" je zadovoljan što će imati priliku da rekord obori pred domaćom publikom.

“Činimi se ispravno, samo biti u ovoj zgradi, jer me je toliko ljudi pratilo i pružalo mi podršku. Koje je mesto bolje za to od Gardena?“, izjavio je Alen uoči velikog meča.

Rej Alen je u NBA stigao 1996. godine kao peti pik na draftu od Minesota Timbervulvsa. Međutim, nije zaigrao sa sadašnjim saigračem Kevinom Garnetom jer su ga “vukovi“ odmah prosledili u Milvoki Bakse za Stefona Marberija.

Deset puta je izabran na “All Star“, a 2001. je pobedio u šutiranju trojki. Ove godine će ponovo nastupiti u Los Anđelesu gde će mu rival biti saigrač i branilac titule Pol Pirs. Alen ove sezone prosečno postiže 2.3 trojke po meču iz 4.9 pokušaja.

Seltiksi su 30. januara savladali Lejkerse u Los Anđelesu 109:96, u prvom meču od prošlosezonske finalne serije koju su “jezeraši“ dobili u sedam mečeva sa 83:79 u odlučujućem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: