Oden opet na operaciji kolena

Ekipa Portlanda ponovo prolazi kroz agoniju zbog pogrešne odluke na draftu, jer će centar Greg Oden ponovo propustiti ostatak sezone zbog povrede kolena.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.11.2010.

12:19

Default images

Prvi pik sa drafta 2007. godine Oden ponovo ide na operaciju kolena, koja sada ozbiljno dovodi u pitanje nastavak karijere ovog centra.

Kako su saopštili lekari kluba iz Oregona, Oden će propustiti ostatak sezone. Oden je već propustio ruki sezonu zbog istog problema sa kolenom.

Prošle godine, pošto se oporavio od povrede, u decembru je doživeo novu povredu u utakmici sa Hjustonom. Do tada je beležio 11.7 poena i 9 skokova po meču.

Raskošan talenat i mogućnosti ovog momka nikada nisu dovođeni u pitanje, međutim, čini se da će Portland ponovo dobiti slučaj "Sem Buvi".

Podsetimo, 1984. godine na draftu, Portland je birao kao drugi na draftu, pošto je još ranije bilo poznato da će Hjuston kao prvi izabrati Hakima Olajžovana, i odlučio se da angažuje centra Sema Buvija umesto Majkla Džordana. Ostalo je istorija, kako za Bulse, tako i za Portland koji je godinama bio sinonim za pogrešnu procenu na draftu.

Međutim, iako su u poslednjih nekoliko godina uspeli da formiraju odličnu ekipu, "očiste" je od problematičnih momaka, ponovo su rizikovali sa centrom koji je mogao da bude temelj tima u narednih 15-ak godina. Odmah posle Portlanda, birala je Oklahoma, koja je izabrala Kevina Duranta. Zvuči poznato?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: