"Drim tim" u Kući slavnih

Američki “Drim tim” koji je 1992. godine osvojio zlato na OI primljen je u petak u Kuću slavnih.

Izvor: AK

Petak, 13.08.2010.

22:48

Default images

Pored Majkla Džordana, Lerija Birda i Medžika Džonsona, koji su već članovi “Kuće slavnih”, u članstvo su kao pojedinci primljeni još Skoti Pipen i Karl Meloun.

Pored njih biće primljna i reprezentacija SAD-a sa OI 1960. predvođena Džerijem Vestom i Oskarom Robertsonom (prosečno pobeđivali sa 42.4 poena razlike), vlasnik Los Anđeles Lejkersa Džeri Bas, te prvi superstar WNBA lige Sintija Kuper.

Posthumno je nagrađen Denis Džonson, člen slavne generacija Boston Seltiksa iz 1980-ih, Gas Džonson koji je predvodio Baltimor Bulitse do pet plejof učešća i finala 1971. i Masiel “Ubiratan” Pereira, poznat kao “Kralj” u svom rodnom Brazilu kada je sa svojom reprezentacijom pet puta bio šampiona Južne Amerike.
Beta
Legendarni Džeri Vest, čija je silueta na logu NBA lige, i “veliki lajavac” Čarls Barkli složili su se da ništa nije ravno osvajanju olimpijskog zlata.

“Ni jedan dan ne prođe, a da se ne setim tih dana. Najveće uzbuđenje u svom životu bilo je kada sam osvojio zlatnu medalju, a ne osvojio titulu u NBA ligi”, istakao je Vest.

Barkli je sa svojim saigračima osvojio zlato 32 godine kasnije, a sada te dve ekipe zajedno ulaze u “Nejsmit memorijalni hol slavnih”.

“Drim tim” iz Barselone prosečno je ubacivao 117.3 poena po meču, te pobeđivao sa prosekom od 43.8 poena razlike. Ipak, Barkli ističe da nije bilo ni približno lako kao što brojke pokazuju.

“Lako je sesti i reći da ćeš pobediti svaku utakmicu sa 40-50 poena razlike, mi smo to i učinili. Znali smo da ćemo pobediti na tim utakmicama, ali igrati sve vreme na tom nivou bio je neverovatno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: