Turkoglu i Čildres u Sansima

Finiks Sansi ostali su ovog leta bez prve zvezde tima Amarea Stodemajera koji je potpisao za Nikse, a kao zamenu spremaju Čoša Čildresa i Hidajeta Turkoglua.

Izvor: AK

Ponedeljak, 12.07.2010.

19:41

Default images

Prošlosezonski finalista Zapada je prema izvorima iz Arizone već dogovorio trejd sa Torontom po kojem bi u Reptorse otišli Leandro Barbosa i Dvejn Džons.

U drugom dilu Sansi će dovesti Džoša Čildresa, ograničenog slobodnog agenta na kojeg i dalje pravo imaju Atlanka Houksi, iako je poslednje dve sezone igrao u Olimpijakosu.

Lokalni mediji prenose da je Čildres potpisao petogodišnji ugovor vredan 34 miliona dolara sa Sansima. Houksi nisu u finansijskoj mogućnosti da zadrže Čildresa jer su za šestogodišnji ugovor Džoa Džonsona izdvojili skoro 120 miliona dolara.

Od tima iz Finiksa dobiće pika druge runde na draftu 2012. godine. Čildres ima u ugovoru sa Olimpijakosom opciju da se vrati u NBA koju mora da iskoristi do četvrtka. Sa Grcima je 2008. potpisao trogodišnji ugovor na 20 miliona dolara.

Turkoglu želi da "pobegne" iz Toronta posle očajne debitantske sezone iz petogodišnjeg uguvora vrednog 53 miliona dolara. Turski igrač je prosečno beležio 11.3 poena i imao 40.9 procenata šut iz igre, što je njegov najgori prosek u poslednjih šest godina. Godinu dana ranije za Orlando je ubacivao 19.5 poena po meču i imao 5.7 skokova, te 5.6 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: