Lejkersi poveli na domaćem terenu

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Boston Seltikse na domaćem terenu u prvom meču finala plej-ofa NBA lige rezultatom 102:89.

Izvor: AY

Petak, 04.06.2010.

08:35

Default images

Standardno najbolji u domaćem timu bio je Kobi Brajant, sa 30 poena, sedam skokova i šest asistencija. U timu gostiju istakao se Pol Pirs, koji je ubacio 24 poena, uz devet skokova.

"Jezeraši" su odigrali strateški, uz odličnu odbranu i efikasan napad, vodili su od samog početka susreta, te su i zasluženo pobedili. Naredni susret takođe se igra u Los Anđelesu, u nedelju uveče.

Besprekorna odbrana Lejkersa, u kombinaciji sa ubitačnim napadom pred kraj treće četvrtine, "presudili" su gostima, koji ni u jednom trenutku nisu ozbiljno pripretili aktuelnim šampionima.

"Čini mi se da su ljudi zaboravili koliko dobro igramo odbranu", rekao je Lamar Odom. Izabranici FIla Džeksona pokazali su zavidnu disciplinu, tako da sada kod kuće u plej-ofu imaju devet pobeda i nijedan poraz.

Ipak, ključ kvaliteta Lejkersa i ovaj put bio je Brajant, koji je na 10 od poslednjih 11 mečeva postigao 30 ili više poena. U ekipi "jezeraša" dobru partiju pružio je i Pau Gasol, sa 23 ubačena koša, tri blokade i čak 14 skokova. Ron Artest dodao je 15 poena.
Dominacijom Lejkersa bio je iznenađen i Pol Pirs.

"Ovo nije bio tipičan meč. Mnogi su posle bili ogorčeni u svlačionici. Lejkersi su nas večeras iscrpeli do maksimuma, i sve vreme su nas držali u šaci", kazao je Pirs nakon meča.



Koliko je odbrana Lejkersa bila efikasna, pokazuje i podatak da je šut Bostona bio 43,3 odsto, manje od proseka u ovogodišnjem plej-ofu. Međutim, i gosti su imali svoje sjajne momente, naročito na početku poslednje četvrtine, kada su deficit od 20 poena smanjili na 85-74, što ipak nije bilo dovoljno da ozbiljno priprete domaćinima.

"Ovo je bio veliki meč za nas. Artest je igrao genijalno i odredio je tempo odbrane, koja je briljirala", dodao je Brajant.

Za razliku od Lejkersa, odbrana Seltiksa se nije proslavila, što su konstatovali i trener Dok Rivers, ali i igrači.

"Odbrana je bila očajna", kratko je prokomentarisao Rivers posle meča. Ni Toni Alen nije bio zadovoljan prikazanim na parketu.

"Nismo pokazali strast i umeće koji su nas pratili tokom čitavog plej-ofa. Večeras su nas baš nadigrali", rekao je Alen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: