Seltiksi u finalu, kraj za Džejmsa?

Boston eliminisao Klivlend sa 4-2. Američki mediji spekulišu, nakon još jedne rane eliminacije Kavsa, da je Džejms odigrao poslednji meč za Klivlend.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

09:07

Default images

Košarkaši Bostona plasirali su se u finale plej ofa istočne konferencije NBA lige, pošto su u šestom meču u Masačusetsu savladali Klivlend Kavalirse 94:85 i tako završili seriju trijumfom od 4-2 u pobedama.

Seltiksi su sigurnom igrom materijalizovali još jedan „brejk“ koji su u utorak napravili u Klivlendu, Kevin Garnet je ubacio 22 poena uz 12 skokova, Radžan Rondo je ponovo odigrao sjajan meč sa 21 poenom i 12 asistencija:

"Pobeda ispunjava. Igrate protiv najboljeg košarkaškog tima, izazov je tu, ne morate da ga veštački stvarate... Jedina stvar koja nam ne nedostaje jeste samopouzdanje. Iskusan smo tim i znamo kad je vreme da delujemo kao tim. To smo i učinili", istakao je Garnet.

Le Bron Džejms je za razliku od petog meč,a ovaj odigrao dobro i završio ga sa tripl dabl učinkom: 27 poena, 19 skokova i 10 asistencija, ali ni to nije pomoglo njegovom timu da se „dokopa“ sedme utakmice i kasnije eventualno finala sa Orlandom:

"Regularni deo sezone se mnogo razlikuje od plej-ofa. Znali smo da će Boston biti drugačiji tim. Nadali smo se da ćemo i mi biti. Boston
se popravio, a mi nismo",
ocenio je trener Klivlenda Majk Braun, kome je takođe dovedeno u pitanje mesto na klupi naredne sezone. Klivlend je ponovo doživeo veliki "kolaps" nakon sjajne sezone koja je završena sa čak 61.pobedom.

Jedini koji je pratio Džejmsa bio je Mo Vilijams sa 22 poena (od toga 20 u prvom poluvremenu).
Fonet
Poraz Klivlenda možda donosi i velike promene i „tektonske potrese“ na tržištu tokom leta. Američki mediji već spekulišu da je nova prerana eliminacija kluba iz Ohaja verovatno „kap u prepunoj čaši“ koja će naterati LeBrona da ipak iskoristi opciju odlaska u drugi klub, koju može da iskoristi još tokom leta. Međutim, iskusni Keving Garnet koji je bio u sličnoj situaciji, imao je savet za Džejmsa:

" "Rekao sam mu da: 'Digni glavu, čoveče'. Znam kako ti je. Imaš, ipak, veoma, veoma, veoma svetlu budućnost. Nastavi da radiš i donosi odluke koje su najbolje za tebe i tvoju porodicu. To je najbolji savet koji sam mogao da mu dam", kazao je Garnet, koji je dugo bio zvezda Minesote, ali je prvak NBA lige postao tek u Bostonu 2008. godine.

Do odlučujuće prednosti Seltiksi su stigli tokom treće deonice. Iako su pre toga šutirali 8-0 za tri poena, nakon prve ubačene trojke Pirsa (od ukupno njegovih 13 poena), Boston je poveo 65:58, nakon toga su trojke ubacili i Rašid Valas i Rej Alen. Trojke su bile ključne u seriji Bostona 16-4 koja je odlučila utakmicu.

Kavalirsi su još jednom prišli na -4, bilo je 78-74, ali je usledila nova serija od 10-0 domaćeg tima, koja najtrofejnijoj „franšizi“ u NBA donosi novo finale istoka, a ligi i indiustriji koja se bavi NBA ligom mnogo zabave tokom leta - oko teme „kuda će LBJ?“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: