Kid drugi asistent NBA svih vremena

Plejmejker Dalas Maveriksa, Džejson Kid postao je drugi asistent NBA lige svih vremena na meču sa Hjuston Roketsima u sredu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2009.

18:10

Default images

Kid je sa 10.330 asistencije ušao u meč i da bi prestigao Marka Džeksona trebalo mu je još pet uspešnih dodavanja za koš. Svoju petu asistenciju Kid je zabeležio početkom trećeg perioda kada je bacio alej-up Rodrigu Baboisu za zakucavanje. Bivši plej Juta Džeza Džon Stokton prvi je asistent svih vremena sa 15.806 asistencija.

„Statistika ostaje i posle karijera, a ona će biti moj odraz. Međutim, neki rekordi nisu stvoreni da bi se srušili pa će prvi asistent svih vremena Džon Stokton dugo ostati na tom mestu“, istakao je Kid (10.337 as) koji je ove sezone treći asistent lige sa 9,4 asistencije po meči.

Tokom svoje petnaestogodišnje karijere Džejson Kid je nastupao za Finiks Sanse, Nju Džersi Netse i Dalas Maverikse u kojima je i počeo NBA karijeru 1994. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: