Rašid Valas izabrao Seltikse

Krilni centar Detroit Pistonsa Rašid Valas (34) od naredne sezone najverovatnije će nastupati za Boston Seltikse, izjavio je njegov agent.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2009.

18:32

Default images

Jedan od najtraženijih slobodnih agenata ovog leta imao je ponude Orlanda, San Antonija i Dalasa, ali je svom agentu Bilu Striklendu rekao da prekine pregovore sa tim ekipama. Dolazak Valasa predstavljaće veliko pojačanje centarskoj liniji Seltiksa koju predvodi Kevin Garnet koji je imao velikih problema sa povredama prethodne sezone zbog kojih je morao da propusti plej-of.

’Boston Globe’ javio je da će ’Šid’ potpisati dvogodišnji ugovor sa prošlogodišnjim šampionom po kojem će po godini zarađivati između 5,6 i 5,8 miliona dolara.

Valas je 2004. došao u Pistonse i iste godine osvojio NBA titulu sa 'klipovima'. Jedan od najperspektivnijih igrača po dolasku u NBA tokom karijere je imao velikih problema sa trenerima i pre svega sa sudijama, ali će sa veteranima Seltiksa (Garnetom, Pirsom i Alenom) svakako predstavljati jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje NBA prstena u sezoni 2009/2010.

Rašida Valasa pre svega odlikuju sjajna igra u defanzivi i odličan šut za tri poena, a zahvaljujući veoma dugim rukama dominira u reketu. U sezoni 2008/2009 prosečno je beležio 12 poena, 7,4 skoka i 1,3 blokade uz 40% šuta iz igre. U NBA je došao 1995. kada su ga kao četvrtog pika ’pokupili’ Vašington Vizardsi, tada Buletsi.
Beta/AP
Iako je pre nekoliko nedelja spekulisano da će Boston trejdovati Reja Alena i Radžona Ronda, sada predstavlja jednu od najopasnijih ekipa, ne samo na Istoku, već u celoj NBA ligi.

Dolazak Valasa omogućiće Doku Riversu širok izbor u centarskoj rotaciji (Garnet, Perkins) bez obzira na to što su Seltiksi ostali bez Liona Poua, a postoji i mogućnost da izgube i ograničenog agenta Glena Dejvisa ukoliko ne izjednače ponudu zainteresovanih timova.

Bostonski mediji (Herald i Globe) spekulišu da su Seltiksi zainteresovani da dovedu još jednog veterana, Grenta Hila koji je u poslednjoj sezoni za Finiks Sanse postizao prosečno 12 poena i imao 4,9 asistencija.

S druge strane, 36-godišnji Džejson Kid produžio je saradnju sa Dalas Maveriksima. Iskusni plejmejker potpisao je novi trogodišnji ugovor po kojem će zaraditi 25 miliona dolara.

Kid je imao i ponudu Njujork Niksa ali njihova ponuda od 19 miliona dolara nije odgovarala veteranu.

Tako će Niksima ostati još veći prostor u seleri kepu za sledeću sezonu kada namjeravaju da dovedu MVP-ja poslednje sezone i jednog od najdominantnijih igrača u ligi LeBrona Džejmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: