Orlando na Lejkerse u finalu!

Košarkaši Orlando Medžika igraće protiv Los Anđeles Lejkersa u velikom finalu NBA lige.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

08:45

Default images

Orlando je u noći između subote i nedelje u šestoj utakmici finala istočne konferencije pobedio Klivlend sa 103:90 i tako se sa 4-2 u pobedama plasirao u finale. Ekipi sa Floride to je prvo finale nakon 1995. godine. Prvi meč finalne serije na programu je u četvrtak u ’Stejples centru’.

Domaći sastav predvodio je sjajni centar Dvajt Hauard koji je meč završio sa 40 poena i 14 skokova. U ekipi Klivlenda Lebron Džejms postigao je 25 poena.


Iako su mnogi predviđali finale između Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa, to se ove sezone neće desiti, iako su u Americi počele da se puštaju reklame o duelu Kobija i Lebrona.

Orlando je tokom cele serije protiv Klivlenda bio bolji i zasluženo je prošao u veliko finale. Poslednji put kada je Orlando igrao finale u sastavu je bio Šakil O’Nil koji je samo godinu dana kasnije kao slobodan agent prešao u Lejkerse i uništio franšizu kluba sa Floride.

Pre šest godina Orlando je zabeležio samo 21 pobedu u regularnom delu sezone, što mu je omogućilo da na draftu bira prvog pika. Bio je to Dvajt Hauard.

Na šestoj utakmici u publici je bio i najpoznatiji sportista Orlanda – Tajger Vuds. Ekipa Stena Van Gandija postigla je 12 trojki i tako razuverila sve nevernike koji nisu mislili da je moguće proći u finale pored Klivlenda (66 pobeda u regularnom delu sezone) i branioca trofeja Boston Seltiksa.

„Za nas kao tim je ovo veoma važno. Znam šta su pričali o nama u protelih nekoliko godina. Mi možemo da pobedimo bilo koga“, rekao je Dvajt Hauard.

U svojoj najgoroj utakmici u seriji Lebron Džejms je pored 25 poena imao i po sedam skokova i asistencija. Ipak, utisak je da je Džejms uradio sve što je mogao i da su njegovi saigrači zakazali.

Delonte Vest postigao je 22 poena, Mo Vilijams 17, a Anderson Varežao 14. U pobedničkoj ekipi pored odličnog Hauarda još četiri igrača duel su završila sa dvocifrenim brojem poena.

Rašard Luis je postigao 18, Mikael Pijetrus 14, Rafer Alston 13, a Hido Turkoglu 10. Turčin iz redova Medžika će tako ipak dobiti priliku da igra u velikom finalu nakon što je sa Sakramentom igrao finale zapadne konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: