Tripl dabl Lebrona za 3-2

Košarkaši Klivlenda pobedili su Orlando 112:102, u petom meču finalne serije istočne konferencije u NBA ligi.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2009.

09:41

Default images

Kavsi su tako smanjili na 3-2 u pobedama i odložili seriju na još barem jedan meč. Klivlend je do pobede predvodio sjajni Lebron Džejms sa 37 poena, 14 skokova i 12 asistencija. U ekipi Orlanda najbolji je bio Hido Turkoglu sa 26 poena i šest skokova. Šesti meč na programu je u subotu u Orlandu.



Orlando je u u petom duelu gubio i sa 22 poena razlike. Tim sa Floride uspeo je da smanji prednost rivala, ali ne i da preokrene rezultat.

Medžik ima još dve prilike da dodje do velikog finala NBA, u kome je prvi i jedini put igrao 1995. godine, kada su u timu igrali Šakil O'Nil, Peni Hardavej i Horas Grant.

Sledeći meč igra se u subotu uveče u Orlandu, a eventualna sedma utakmica igraće se u Klivlendu.

Pored Turkoglua, koji je bio prvi strelac ekipe odličan meč odigrao je i Dvajt Hauard. On je duel završio sa 24 poena i 10 skokova. Medžik je u četvrtoj četvrtini poveo sa 79:78, ali tada je Džejms preuzeo utakmicu u svoje ruke.

Klivlend je napad sveo na njega i svaki napad je širio za svoju prvu zvezdu.

"Utakmica se u suštini stalno svodi na Lebrona. Ako udje u reket, to je automatski faul. Jedna od stvari koje moramo da sprečimo je da ga stavljamo na liniju penala 20 puta u meču. Moramo da pronadjemo način da to sprečimo", rekao je trener Orlanda Sten Van Gandi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: