Rekord Djuranta za pobedu sofomora

Kevin Djurant predvodio je ’sofomore’ sa rekordnih 46 poena do pobede nad ’rukijima’ od 122:116 na otvaranju All-Star vikenda u Finiksu.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2009.

12:37

Default images

Košarkaš Oklahoma Siti Tandera je postigao čak 30 poena u drugom poluvremenu, uz šut iz igre 17-25. Djurant je tako nadmašio rekord Amare Stodemajera iz 2004. kada je postigao 36 poena. Ovo je bila sedma uzastopna pobeda igrača koji igraju drugu godinu u NBA nad ’rukijima’. Najefikasniji u ekipi ’rukija’ bio je košarkaš Majamija Majkl Bizli sa 29 poena.

Centar Portlanda Greg Oden, koji je bio jedno mesto ispred Djuranta na draftu 2007. godine, presedeo je ceo meč na klupi zbog povrede na meču sa Golden Stejtom u četvrtak.

Djurant ove sezone beleži prosečno 25.5 poena po utakmici, a prošle godine kao ’ruki’ postigao je 23 poena.



Bio sam inspirisan. Srećan sam što sam ovde i drago mi je što sam bio MVP. Sjajan je osećaj što su Džef (Grin) i Rasel (Vestbruk) bili tu da me gledaju kako dižem ovaj trofej“, bio je skroman Djurant.

Rukiji: Fernandez 14p, Bizli 29p, M. Gasol 15p 8s, Gordon 19p, Rouz 4p 7as, Majo 12p, Lopez 11p 6s, Vestbruk 12p.
Sofomori: Jang 13p, Grin 13p, Horford 10p, Djurant 46p, Staki 12p, Tornton 10p, Čendler 6p, Bruks 6p, Skola 6p.

Na utakmici na kojoj su igrale poznate ličnosti, Istok je savladao Zapad sa 60:57, a trofej MVP-ja pripao je Terelu Ovensu, risiveru NLF ekipe Dalas Kaubojsa. Ovens je meč završio sa 17 poena, a pored njega nastupali su: Klajd Dreklser, Dominik Vilkins (NBA legende), Kris Taker (komičar), Džejms Denton (glumac, „Desperate Housewives“), Donald Fejson (glumac, „Scrubs“), Zak Levi (glumac, „Chuck“), Majkl Rapaport (glumac, „Prison Break“), Den Majerle (legenda Finiks Sansa), Rik Foks (legenda L.A. Lejkersa), Liza Lesli (L.A. Sparks), Kara Louson (Sakramento Monarhs), ’Wildkat“ Edžerson (Harlem Globtroters), „Special K“ Dejli (Harlem Globtroters), „Scooter“ Kristensen (Harlem Globtroters) i „Handles“ Frenklin (Harlem Globtroters). Treneri su bili Medžik Džonson i Džulijus Irving.

All-Star vikend se nastavlja u subotu kada će se, između ostalog, održati i takmičenje u zakucavanjima i šutiranju trojki, dok je utakmica između najvećih zvezda NBA lige zakazana za nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: