Krstić: "Znao sam da ću se vratiti"

Srpski centar Nenad Krstić, koji je krajem 2008. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahoma Tandersom, kaže da mu je nedostajala NBA liga.

Izvor: B92, hoopsworld.com

Ponedeljak, 05.01.2009.

19:34

Default images

„Prošlog leta kada sam odlazio (u ruski Trijumf), znao sam da ću se vratiti u NBA kad-tad. Veoma mi je drago što sam ponovo tu i što sam deo jedne nove organizacije od samog početka. Nedostajao mi je kvalitet same igre i nadmetanje sa najboljim košarakšima na svet. Proveo sam četiri godine u NBA i već sam se bio navikao na sistem i na način života".

U Oklahomi čine sve kako bi se Srbin osećao ugodno. Znaju i ko je i odakle je, a za Novu godinu se nekoliko navijača čak ponudilo da Nenadu skuva nešto iz domaće kuhinje.

Krstić je veoma zadovoljan ponšanjem u Oklahomi.

„Dolazim iz Evrope, ali moram da istaknem da sam ponosan ovdašnjim navijačima i podrškom koju imamo. Vrlo malo ekipa ima atmosferu u dvorani kao mi, ljudi dolaze svakog dana i ne obaziru se na tabelu (skor Tandera za sada je 4-30). Na utakmicama koje sam gledao shvatio sam da navijači odlično poznaju košarku, uvideli su da imamo mlad tim i da nam je potrebna podrška“, kaže 25-godišnji košarkaš.

„Sviđa mi se što dolazim u nov tim koji tek treba da se konsoliduje i razvije. U Oklahoma Sitiju sam tek nekoliko sedmica, ali sviđa mi se“, dodao je Krstić.

Srpski centar se potom osvrnuo na odiseju u Rusiji.

„Svi u klubu su bili dobri prema meni, i stručni štab i saigrači. Sve se odvijalo po dogovoru, a u Ruskoj ligi ima dobrih igrača i dobrih ekipa. Ipak, nema toliko takmičarskog duha kao u NBA. Moj tim je trebalo da bude jedan od boljih, ali to se nažalost nije dogodilo i tada sam zaželeo da se vratim u NBA. Mislim da se ovde bolje uklapam nego u Moskvi“.

Krstić ubrzano radi na povratku u formu, a uprava kluba dodelila mu je asistenta čiji je isključivi zadatak da brine o Nenadovim potrebama.

„Stručni štab se sjajno ophodi prema meni. Radim dosta na fizičkoj spremi i učenju kombinacija koje praktikujemo. Jasno je da se mnogo birnu o igračima i njihovom razvoju. Bukvalno su mi dodelili pomoćnika koji trbe da mi pomogne da shvatim kako sve funkcioniše, a i ja se svojski trudim“, zaključio je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: