Rudi Fernandes stigao u Portland

Više od 100 navijača NBA ligaša Portlanda dočekalo je u utorak na aerodromu novog igrača kluba, Španca Rudija Fernandesa, koji je došao iz Huventuda

Izvor: MT

Utorak, 23.09.2008.

13:12

Default images

Navijači su dočekali Fernandesa povicima "Rudi! Rudi! Rudi!", što je iznenadilo španskog košarkaša. "To je bilo lepo iznenađenje. Kada sam stigao, rekao sam sebi: 'OK, hajde sada da treniram. Idemo!", rekao je Fernandes. "On je timski igrač, on je sjajan momak. Mislim da će podići nivo kvaliteta svima", rekao je generalni menadžer kluba Kevin Pričard.

Fernandes je igrao za Španiju na Olimpijskim Igrama u Pekingu, gde je u finalu protiv SAD postigao 22 poena. SAD su dobile taj meč sa 118-107.

Trener Portlanda Nejt MekMilan, asistent trenera u reprezentaciji SAD u Pekingu, posmatrao je mečeve Španije i podsetio je da je i Kobi Brajant bio oduševljen igrama Rudija Ferndandesa.

"On je tvoj klinac? Prilično je dobar", bile su Brajantove reči upućene MekMilanu.

Pričard je izjavio kako će tim dati vremena Fernandesu da se navikne na život u Portlandu i da nađe mesto gde će da živi. Blejzersi će mu takođe naći tutora, koji bi pomogao Fernandesu da što bolje savlada engleski jezik.
Katu.com
Trening kamp Trejl Blejzersa otvara se 30. septembra, a prvi predsezonski meč biće sa Sakramentom 7. oktobra u 'Rouz Garden Areni'.

MekMilan je takođe rekao da će Fernandesu biti dato dovoljno vremena da se privikne na stil igre u NBA.

"Ali onog momenta kada se privikne, on će biti veoma poseban igrač", rekao je MekMilan.

Fernandes je proteklih sedam sezona nastupao za Huventud iz Badalone. Prošle sezone je prosečno postizao 21.2 poena, 3.1 skokova, 4.1 asistencija i 2.2 ukradene lopte, osvojivši ULEB Kup i španski "Kup Kralja".

Portland je prava na dovođenje Fernandesa ostvario trejdom sa Finiksom, na draftu 2007. godine.

"Moj san je da igram protiv najboljih igrača na svetu i Portland mi je dao tu priliku", rekao je Fernandes.

Fernandes će se tako u Portlandu priključiti još jednom Špancu, koji nastupa za taj tim, Serhiju Rodrigesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: