NBA: Debakl Milovkija u Detroitu

Izvor: B92

Sreda, 02.01.2008.

10:15

Default images

U NBA šampionatu odigrano je osam mečeva. Od srpskih igrača na parketu su bili samo Peđa Stojaković i Marko Jarić. Nju Orlins je na svom terenu poražen od Toronta sa 97:92 i pored dobre partije Stojakovića koji je meč završio sa 19 poena i 10 skokova. I Minesota je izgubila u Los Anđelesu od Klipersa sa 91:82. Jarić je na parketu proveo 15 minuta i za to vreme je zabeležio 7 poena i 2 asistencije.

Najupečatljiviji utisak prvog dana ostavili su košarkaši Detroit Pistonsa koji su u svojoj areni deklasirali Milvoki sa 114:69. Baksi su očigledno još slavili dolazak nove godine dok su Rip Hamilton i Čansi Bilaps nemilosrdno punili njihov koš. Hamilton je duel završio sa 22 poena, dok je Bilaps dodao 13 poena i 12 asistencija, pa je to bila deveta uzastopna pobeda Pistonsa u ovoj sezoni. Poraz od 45 poena je treća najgora razlika u istoriji Baksa, jer su dva puta izgubili sa 48 koševa. Milvoki je izgubio četvrti put za redom i šest u poslednjih sedam duela.

Andrej Kirilenko je zabeležio 14 poena, 8 skokova i 7 asistencija u trijumfu Jute nad Portlandom od 111:101. Serija Blejzersa je tako pukla posle 13 pobeda. Portland je poslednji put izgubio meč pre tačno mesec dana u San Antoniju, a još dva trijumfa su mu nedostajala da stigne do klupskog rekorda. Trener Nejt MekMilan nije vodio tim, zbog porodične sahrane. LaMarkus Oldridž je dao 36 poena, a Brendan Roj 17 kod poraženih Blejzersa.

Orlando je stigao do trijumfa u Čikagu tek posle produžetka sa 112:110. Hido Turkolu je pogodio koš sedam desetinki pre kraja i tako doneo pobedu Medžiku. Za Džima Bojlana, koji je na klupi Bulsa zamenio Skota Skajlsa ovo je bio prvi poraz u tri duela. Dvajt Hauard je ponovo bio briljantan sa 17 poena, 22 skoka i 5 blokada. Ben Gordon je predvodio Bulse sa 39 poena.

Još jedan duel rešen je posle produžetka. U Šarlotu Bobketsi su savladali Pejserse sa 107:103. Domaćin je tako prekinuo seriju od četiri poraza, zahvaljujući seriji u završnici duela, pošto je u poslednjih šest minuta uspeo da izbriše minus od 13 poena. Džejson Ričardson je kod pobednika postigao 28 poena, dok je u Pejsersima Džermejn O'Nil zabeležio 20 poena i 13 skokova.

Golden Stejt je u Hjustonu savladao Roketse sa 112:95 i pored isključenja trenera Dona Nelzona zbog protesta u drugoj četvrtini, dok su Siksersi u Sijetlu slavili sa 98:90 protiv Soniksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: