Klivlend u velikom finalu!

Izvor: VI

Nedelja, 03.06.2007.

09:37

Default images

Košarkaši Klivlenda po prvi put u istoriji kluba plasirali su se u finale NBA lige. Kavalirsi su jutros savladali Detroit sa 98:82 i ukupnim skorom 4:2 u pobedama došli u priliku da se bore za titulu. Iznenadjenje večeri ponovo je bio ruki Daniel Gibson, najefikasniji u ekipi Klivlenda sa 31.poenom, od toga 19 u poslednjoj četvrtini.

Le Bron Džejms, koji je sam pobedio Pistonse u "Oburn Hilsu" u utakmici broj 5, je dodao 20, Aleksandar Pavlović solidan sa 8.

U Detroitu, koji je vodio sa 2:0 u seriji, Hamilton je ubacio 29, Veber 13.

Veliko finale izmedju San Antonija i Klivlenda startuje u četvrtak, prva dva meča igraju se u Teksasu: " Ovo je fantastično, najbolji osećaj koji sam imao u životu" rekao je posle meča Džejms koji je uspeo da preokrene celu organizaciju iz Ohaja: " Ali, čekajte...Ovde se ova priče na završava".

Kavalirsi su pre dolaska LeBrona, tada "fenomena iz Akrona" dobili samo 17 mečeva. Nekoliko godina kasnije, Klivlend ima šansu da dobije prvog šampiona od 1964.godine kada su legendarni "Braunsi" osvoji NFL:

"Ja sanjam, i molim Vas da me ne budite" bilo je jedino što je posle meča rekao Gibson, "pik" Klivlenda sa Univerziteta Teksas u drugoj rundi prošlogodišnjeg drafta.
Daniel Gibson
Momak koji je do marta bio neprimetan, doneo je svu moguću podršku Džejmsu i igrao bez greške u ovoj seriji. Njegovim trojkama u prvih 75 sekundi poslednje četvrtine, Klivlend se "odlepio", a trener Flip Saunders bio primoran da zatraži tajm-aut koji nije doneo ništa u igri Pistonsa.

Agonija je nastavljena isključenjem Rašida Valasa 7 minuta pre kraja (dve tehničke greške), kasnije mu se pridužio i Hamilton zbog 6 penala. Ovaj poraz najverovatnije znači i kraj jedne ekipe Pistonsa, koja igra 5.uzastopno finale na Istoku, ali poslednja titula je osvojena još 2004.godine. Na kraju sezone slobodni igrači su Bilaps i Veber: " Žao mi je momaka...Ovako završiti jednu sjajnu sezonu u najavi" rekao je "mozak" tima Bilaps koji je ubacio samo 9 poena.

Prvu najavu velikog finala još na samom parketu dao je legendarni Bil Rasel koji je dodelio trofej ovogodišnjim šampionima Istočne konferencije. On se obratio LeBronu Džejmsu: "Ovaj tim i ti predstavljate Istok. Učini me ponosnim u ovom finalu" rekao je Rasel i dobio ovacije preko 20000 hiljada gledalaca u dvorani u Klivlendu.

Finalna serija igra se po sistemu 2-3-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: