Novicki najkorisniji igrač NBA lige

Izvor: MR

Utorak, 15.05.2007.

21:19

Default images

Košarkaš Dalasa, Nemac Dirk Novicki izabran je za najkorisnijeg igrača NBA lige i tako postao prvi Evropljanin kome je pripalo to priznanje. Nemački reprezentativac je dobio 1.138 poena, drugi je bio Stiv Neš (Finiks) sa 1.013, a treći Kobi Brajant (LA Lejkers), četvrti Tim Dankan (San Antonio), a peti Lebron Džejms (Klivlend). Novicki je prvi MVP koji nije pohađao visoku školu ili fakultet u SAD.

"Malo mi je teško da budem srećan jer smo završili sezonu. Ovo je nagrada za ligaški deo i veoma sam ponosan", rekao je Novicki.

Komesar NBA lige Dejvid Štern čestitao je Novickom i rekao da ovaj vrhunski sportista iz Evrope nije samo naučio "našu igru" već je postao najbolji.

Novicki je ove sezone postizao prosečno 24,6 poena i imao 8,9 skokova, a jedini je igrač koji je imao više od 50 odsto uspešnih šuteva za dva poena, 40 odsto za tri poena i 90 odsto iz slobodnih bacanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: