All Star: Zapad ubedljiv, Kobi MVP

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 19.02.2007.

05:53

Default images

Najbolji košarkaši Zapada pobedili su u 56. All Star meču NBA, koji je održan u Las Vegasu.

Zapad je vodio tokom celog meča i stigao do ubedljive pobede 153:132.

Za najboljeg igrača utakmice izabran je Kobi Brajant. Zvezda Lejkersa postigla je 31 poen, uz 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti.

Odličan statistički učinak ostvario je i centar Finiksa Amari Stodemajer (29 poena, 9 skokova), a zanimljivo je da je on u revijalnom meču zabeležio čak 5 faulova (Zapad ukupno 10, Istok 7)!

U timu Istoka istakle su se mlade snage, prvi pik drafta 2003. Lebron Džejms (28p, 6s, 6a, 4 trojke) i njegov naslednik Dvajt Hauard (20p, 12s). Hauard je potvrdio da ima potencijal da nasledi Šekila O'Nila, kako u pozitivnim, tako i u negativnim karakteristikama (0/5 iz slobodnih bacanja).
Meč je odigran u Las Vegasu, prvi put u istoriji u gradu koji nema ligaša NBA. Kako se i očekivalo, "Grad greha" bio je uzoran domaćin, ponudivši tokom celog vikenda mnogo više sadržaja u odnosu na prethodne organizatore.

"Super je biti ovde, voleo bih da se vratimo", rekao je Kobi Brajant po prijemu MVP nagrade i na taj način podgrejao nade lokalnih ljubitelja košarke da će njihov grad dobiti NBA klub.



Zbog te izjave, odličnog nastupa, ali i činjenice da je Las Vegas tradicionalno naklonjen Lejkersima, Brajant je nagrađen ovacijama. Brajantu je to drugo MVP priznanje na All Star utakmicama. Prethodni put nagradu je dobio u rodnoj Filadelfiji 2002, kada ga je publika izviždala.

Kako u All Star utakmicama rezultat retko biva u prvom planu, igrači obe ekipe takmičile su se u atraktivnim zakucavanjima i egzibicionim akcijama, a takmičari sa Zapada su pokazali da su bolji i u tome (posle preko 60% mečeva Zapad je u plusu za 50 pobeda, a lider Istoka Detroit bio bi po skoru šesti na Zapadu) . Najatraktivnija zakucivanja prikazali su Brajant i Vins Karter, čovek koji je po dolasku u NBA redefinisao tu kategoriju.
Zapad je igrao izuzetno kolektivno i zabeležio rekord sa 52 asistencije (!), a najviše ih je (u nedostatku standardnih Stiva Neša i Džejsona Kida) zabeležio Trejsi MekGrejdi (!), čak 11.

Osim najboljih plejmejkera obe konferencije, utakmicu su zbog povreda propustili i Alen Ajverson (prvi put u karijeri na Zapadu), Jao Ming i Karlos Buzer.

Domaća publika imala je prilike da pozdravi Šona Meriona, koji je igrao za UNLV, a igrač Sansa im je uzvratio sa 18 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

U poluvremenu su nastupile muzičke zvezde Toni Brekston i Kristina Agilera, a glavna tema celog događaja bila je pesma Elvisa Preslija Viva Las Vegas. Ipak, NBA je našla vremena i da pozdravi najvećeg trenera u istoriji Reda Ojerbaha, koji je umro krajem prošle godine.

Sledećeg februara domaćin All Star vikenda biće Nju Orleans, u sklopu akcije oživljavanja tog grada posle uragana Katrina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: