Džered Džefris u Niksima

Izvor: Željko Èaèija

Utorak, 08.08.2006.

12:00

Default images

Njujork Niksi konačno su posle mesec dana pregovranja uspeli da angažuju Džereda Džefrisa, bivšeg igrača Vašingtona.

Pošto je Džefris bio zaštićen slobodan agent, Vašington je imao pravo da parira svakoj ponudi nekog tima, ali nisu uspeli da odgovore na ponudu Niksa, koji su Džefrisu ponudili petogodišnji ugovor i 30 miliona dolara.

Džefris će u utorak biti predstavljen navijačima i predstavnicima medija u Medison Skver Gardenu.

Angažovanje relativno novog igrača za tako značajnu sumu novca (godišnja plata 5,2 miliona), veliko je iznenađenje za sve poznavaoce NBA prilika. Međutim, Ajzeja Tomas je veliki obožavalac i prijatelj mlDadog igrča i zato se odlučio na taj potez.

Džefris je izuzetno visok (2,11) za poziciju koju igra, jer jer je njegova pozicija bek šuter, ali jednako dobro može da igra i na pozicijama tri i četiri. Krasi ga i dobra igra u odbrani. U prošloj sezoni je bio veoma dobar u defanzivi, a bilo mu je poveravano da čuva igrače poput Brajanta, Garneta i Minga.

U četvorogodišnjoj NBA karijeri, igrajući samo za Vizardse, prosečno je beležio 6 poena i oko 5 skokova po utakmici. On je igrač kakav je Njujorku bio neophodan. Dobar u odbrani i nesebičan u napadu.

Zamenu za njega Vašington je našao u bivšem košarkašu Orlanda DeŠonu Stivensonu, koji je odbio 10 milona vredan ugovor u Medžiku i našao angažman u Vizardsima za minimalnu NBA platu od 932 hiljade dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: