Nelson za B92: Bićemo slabiji bez Neša

Izvor: B92

Subota, 03.07.2004.

13:51

Default images

Od dopisnika B92 iz Dalasa Nikole Olića

Veliku vest da je Stiv Neš odlučio da napusti Maverikse pratila je doza nepoverenja. Samo nekoliko dana pre doga Stiv i Dirk Novicki su zajedno skakutali između Vimbldona  i Lisabona, gde je Stiv izjavio da misli da će celu karijeru da provede u Maveriksima.

Mark Kjuban nije tako mislio. Nekoliko dana kasnije, u četvrtak popodne, Stivov agent Bil Dafi u Dalasu je lično potvrdio da se Stiv Neš dogovorio sa Finiksom o ugovoru koji mu donosi oko 65 miliona dolara za pet godina u Sansima. Pre 6 godina, trener Don Nelson doveo je Neša u Maverikse, gde ga je od rezervnog igrača pretvorio u jednog od najboljih plejeva NBA lige.

"Sve što se desilo je za nas velika novost", izjavio je Nelson za B92. "Pomalo smo iznenađeni brzinom kojom se sve desilo... Stivu želimo sve najbolje. NBA je biznis i Stiv je učinio šta je za njega najbolje. Siguran sam da će mu u Finiksu biti odlično. Što se nas tiče, gubitkom Neša sledeće godine imaćemo mnogo slabiji tim".

Na dan kad je Neš odlučio da napusti Maverikse, za njihov junior/rookie tim debitovao je Devina Heris, igrač koji će možda zameniti Kanađanina.
"Maveriksi će morati da se promene. Na draftu smo dobili Devina Harisa, vrlo dobrog pleja, ali on još nije na nivou igranja u NBA ligi, više je u funkciji rezerve. Naš trenutni cilj je da sredimo situaciju sa Markiz Denijelsom, i možda dodamo još jednog veterana za svaki slučaj", dodao je Nelson.

Skoro sve zvanične kombinacije u eventualnoj senzacionalnoj razmeni Dalasa sa Lejkesima uključivale su Stiva Neša kao jednog od glavnih aduta. Pitali smo Nelsona da tu vest potvrdi.

"Mi smo vrlo cenili Nesa i nikad ga nismo koristili kao mamca u pregovorima, uključujući i trenutnu situaciju sa Šekilom. Mi smo zaista želeli da se Stiv penzioniše kao član Dalas Maveriksa".

Vlasnik Dalas Maveriksa, milijarder Mark Kjuban doneo je odluku da se Stivu ne produži ugovor odbijanjem da nadmaši ponudu Finiksa. Iako je odbio da ulazi u detalje, Nelson je ukratko opisao šta se desilo.

U toku pregovora, Finiks nas je nadmašio i količinom novca i brojem godina na ugovoru", rekao je Nelson. "Za to im svaka čast. Znate i sami koliko je Kjuban velikodušan sa novcem, ali ni to nažalost nije bilo dovoljno. Mislili smo da je u najboljem interesu Maveriksa da ne izjednačimo ponudu Finiksa".

Stiv Neš će nedostajati Dirku Novickom, najboljem drugu sa ove strane Rajne, kao i hiljadama Dalašana, koji su ga ovih šest godina pratili. Moram da priznam da će nedostajati i nama koji smo ga posle utakmica ispitivali. On je bio jedan od retkih koji jasno objašnjava šta se zaista desilo u utamkici, izbegavajući sve prazne fraze, koje većina NBA igrača redovno koriste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: