Aleksandrov na draftu 2005!

Izvor: B92

Nedelja, 27.06.2004.

19:29

Default images

Plašeći se da će NBA uvesti godišnji limit, 17-godišnji Srbin Nemanja Aleksandrov poslao je pismo preko svojih agenata komesaru NBA Dejvidu Šternu i na taj način se prijavio za Draft 2005. godine. Aleksandrov dominira svetskom juniorskom scenom već tri godine i očekuje da će biti među prvih pet pikova naredne godine. Bez obzira na visinu od 210 centimetara, on igra na poziciji niskog krila i ima vrlo precizan šut za tri poena, pa neki skauti ocenjuju da bi u zavisnosti od konkurencije, vrlo lako mogao biti 1. pik. 

U pismu koje je Aleksandrov poslao preko svojih menadžera, on je napisao da veruje da će biti prvi pik, kao i da ga u suprotnom u Srbiji očekuje potpisivanje dugogodišnjeg ugovora.

NBA pravila kažu da nesvršeni studenti moraju da se prijave pre određenog roka, a da stranci moraju imati najmanje 18 godina. Dejvid Bauman, menadžer Nemanje Aleksandrova rekao je da, pošto on puni 18 godina 10. aprila naredne godine, očekuje da će prijava važiti, čak I da liga pomeri starosnu granicu krajem ove godine.

NBA je najavila da bi mogla zabraniti ulazak igrača mlađih od 20 godina u sledećem kolektivnom ugovoru koji stupa na snagu 30.juna 2005. Dok se sindikat igrača ne slaže sa ovakvom odlukom, očekuje se da će NBA ponuditi nešto što unija igrača neće moći da odbije.

Limit na godište bi odložilo ulazak Aleksandrova u ligu za najmanje dve godine u zavisnosti od konačne odluke NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: