Lukajić završio sezonu bez poraza

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2008.

13:34

Default images

Srpski košarkaški stručnjak Željko Lukajić napravio je jedinstven podvig sa košarkašima Akademik Lukoila iz Sofije, pošto je klub doveo do titule državnog prvaka i trijumfa u nacionalnom Kupu bez ijednog poraza u sezoni. Sa Lukajićem na klupi tim iz Sofije je u ligaškom delu takmičenja i plej-ofu prvenstva odigrao 40 mečeva i pobedio sve protivnike. U završnici plej-ofa Lukoil je sa 3:0 pobedio Balkan iz Botevgrada, a u poslednjem meču finalne serije deklasirao je protivnika sa 90:68 i osvojio šampionsku titulu.

Pobedničku seriju Lukajićev tim nije prekidao ni u nacionalnom Kupu, a odlične rezultate Lukoil je postigao i na međunarodnoj sceni. Lukajićevi igrači postigli su, plasmanom medju 16 najboljih u ULEB Kupu, najveći uspeh bugarske klupske košarke na međunarodnoj sceni.

Bugarski novinari tvrde da najveće zasluge za izvanredne rezultate Lukoila pripadaju srpskom stručnjaku i čak tri puta uzastopno su ga izabrali za trenera meseca u toj zemlji.

Nekadašnji strateg beogradskog Partizana, Borovice iz Rume, kraljevačke Sloge, Vojvodine iz Novog Sada i vršackog Hemofarma glavni je favorit za izbor trenera godine u Bugarskoj.

Košarkaški novinari u toj zemlji, po završetku prvenstva, odmah su počeli da spekulišu da li će Lukiol uspeti da zadrži sjajnog srpskog stručnjaka. Iako čelnici kluba tvrde da će učiniti sve da ga zadrže, Lukajić još ne želi da se izjasni gde će nastaviti karijeru.

Lukajić je naglasio da mu je izuzetno drago što je Lukoil u istom ritmu uspeo da završi sezonu i što je tim opravdao ulogu apsolutnog favorita.

"Imali smo sjajnu sezonu i zasluženo smo trijumfovali. Cele godine smo igrali odlično i to smo potvrdili i u plej ofu. Ne znam da li ću i dalje ostati u klubu, još nisam ništa potpisao. Sad odlazim na zaslužen odmor i tek nakon toga ću razmišljati o daljoj karijeri", rekao je srpski stručnjak.

Za Lukajićeve usluge zainteresovani su brojni klubovi iz Srbije, Rusije i Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: