Novi tesan poraz Partizana u Atini

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 20.02.2008.

20:50

Default images

Košarkaši Partizana izgubili su od Panatinaikosa rezultatom 67:65 (21:23, 13:17,15:16,18:9) u drugom kolu Top 16 faze Evrolige. "Crno-beli" su tokom celog meča imali prednost, ali je PAO u samom finišu došao do trijumfa. Batist je prvo pogodio dva penala a onda blokirao Tepića na 2 sekunde pre kraja. U preostalom vremenu Partizan nije uspeo da uputi šut ka košu zbog oklevanja Tepića. Najefikasniji kod Partizan bili su Dušan Kecman sa 13 i Milton Palasio sa 11 poena, a kod pobednika Vasilis Spanulis sa 20 poena.

"Crno-beli" su bolje počeli i već u ranoj fazi meča došli do sedam poena viška, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena. Tada su Atinjani presing odbranom naterali goste na veliki broj izgubljenih lopti, što je za posledicu imalo seriju 12-0. Ipak, fantastičan šut spolja vraća Partizan u igru – Tepić je ubacio dve trojke u nizu, nadovezao se Božić, a četvrtina se posle polaganja Tripkovića završila minimalnom prednošću "crno-belih" – 23:21.

Tim Duška Vujoševića je potpuno kontrolisao igru u drugoj deonici, a posebno se istakao Palasio, sa 8 poena. Igrači Panatinaikosa bili su brzopleti i očajnički su im falili poeni iz reketa, koji su "crno-beli" vrlo uspešno zatvorili. Jedini raspoložen košarkaš bio je Spanulis, koji je ubacio 8 poena zaredom (ukupno 13 u prvom poluvremenu). Tada je Partizan stao u zonu, koju su odigrali korektno, a Palasio je obezbedio svom timu suficit od šest poena na kraju prvih 20 minuta – 40:34.

PAO je bio neprepoznatljiv u nastavku, a "crno-beli" su agresivnom i uskom odbranom primorali domaćina na mnogo nepreciznih dodavanja i šuteva iz neizrađenih pozicija. S druge strane, Vitkovac, Tepić i Kecman preuzeli su realizaciju na sebe, i Partizan je napravio, ispostaviće se, najveću razliku na meču – 56:41. Tada se razigrao Bećirović i ekipa Željka Obradović je uspela da do kraja trećeg perioda deficit svede ne podnošljivih 7 poena.
Oba tima bila su vrlo nervozna u završnoj četvrtini i bilo je očigledno da nas čeka neizvestan finiš. Partizan je i dalje bio odličan u defanzivi, ali na suprotnoj strani terena nisu imali odgovor na čvrstu odbranu "čovek na čoveka" rivala. Često su "crno-beli" u nuždi birali nerezonska rešenja i tako iznova davali domaćima priliku za priključak. Na to je svakako uticala i peta lična greška dosuđena Pekoviću na 5 minuta pre kraja, što je omogućilo Grcima da se fokusiraju na bekovsku liniju rivala. Igralo se bez poena skoro tri minuta, Spanulis je zatim poentirao, a Hadživretas trojkom iz ugla doneo vođstvo Panatinaikosu - 65:63. Veličković je poravnao rezultat, a ubrzo zatim Tepić nije poentirao iz izgledne pozicije. Usledila je već opisana završnica i PAO je treći put ove sezone dobio Partizan "za jednu loptu".

Partizan: Palasio 11 poena (4-10 iz igre), 4 ukradene i 5 izgubljenih lopti, Vitkovac 10 poena i 7 skokova, Kecman 13 poena (2-3 za dva, 3-4 za tri), Tepić 9, Peković 7 poena i 6 skokova

PAO: Spanulis 20 poena (5-6 za dva, 2-5 za tri), 3 asistencije, 3 ukradne i 6 izgubljenih lopti, Batist 9 poena i 12 skokova, Dijamantidis 9, Vinston 9

Partizan u trećem kolu Evrolige dočekuje Efes Pilsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: