EL: Poraz Partizana u Sijeni

Izvor: B92, zvanicni sajt

Četvrtak, 14.02.2008.

22:11

Default images

U prvoj utakmici TOP16 faze Evrolige, košarkaši Partizan Igokee izgubili su od italijanskog tima Montepaski Sijena rezultatom 71:54 (16:9, 17:18, 15:9, 23:18) Najefikasniji igrači na meču bili su Kšištof Lavrinovič sa 18 i Romejn Sato sa 15 poena, dok je u ekipi Partizan samo Nikola Peković imao dvocifren učinak – 13.

Presudio je veliki broj izgubljenih lopti igrača Partizana - čak 29 (Palasio 6, Tepić, Veličković i Pekovic po 5) i izuzetno loš šut za tri poena - na kraju je bilo 6/17. Jedini parametar u statistici gde je Partizan bio dominantniji od domaćina, bio je skok. "Crno-beli" su imali 14 skokova više od Italijana.

"Ono čega sam se pribojavao, to se i dogodilo. Veliki broj utakmica u Kupu Radivoja Koraća za kratko vreme doveo je do zamora i emotivnog pražnjenja, što je za efekat imalo to da nismo ušli 100% spremni za meč sa Sijenom. Koliko mogu da imam razumevanja za pojedine greške, ne mogu da razumem kako se nismo dovoljno koncentrisali srazmerno važnosti utakmice. Sijena je meč počela opterećeno, što se videlo kroz slabiji procenat šuta, izvanrednom borbenošću koja je za posledicu imala čak 29 osvojenih lopti. Međutim, veliki broj lopti koje su bile upućene Pekoviću bile su pod faulom, ali to sigurno nije presudno uticalo na meč, pošto je Sijena bila bolja."

"I mnogo većim ekipama se dešavalo da ovde izgube. Nama ovaj poraz mora da bude lekovit, moramo da se vratimo na zemlju, ostanemo skromni, Svi koji vole i prate košarku moraju da budu svesni naših limita. U mečevima koji predstoje, protiv Zvezde i u TOP 16 fazi Evrolige, u obavezi smo da pokažemo da smo izvukli pouke iz ovog poraza,"
rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Sledeće srede (19:45h) Partizan igra u Atini sa Panatinaikosom u drugom kolu grupe D.

Posle početne prednosti Montepaskija 10:5, Partizan se vratio sa 4 uzastopna poena. Tim Duška Vujoševića imao je čak devet izgubljenih lopti u prvoj deonici – Palasio tri. Sijena je to iskoristila i posle četvrtine povela je 16:9. Domaćin i drugi period počinje bolje i serijom 5:0 dolazi do 21:9. Seriju protivnika prekida Tripković svojim prvim poenima - trojkom, a na to se nadovezao i kontra-napad za seriju 5:0 i podnošljivih 21:14.

Odličnu rolu za Montepaski u drugoj deonici imao je bivši plej partizana Vlado Ilijevski sa 5 poena. Peković je u prvom delu bio potpuno odsečen odličnom odbranom centara Sijene.

Ipak, i pored loše igre, „crno-beli“ su na poluvremenu zahvaljujući čvrstoj odbrani imali samo šest poena minusa. Peković u samom finišu druge deonice ipak dolazi do daha, i posle njegovih poena Partizan je na odmor otišao sa 33:27.

I prvi deo trećeg perioda protekao je u dobrim odbranama – obe ekipe postigle su samo po 4 poena. Mekintajer i Sato tada kreću u seriju - pogađaju trojke za 43:31, a Partizan nastavlja sa lošim šutem za tri poena 1/11 u 26. minutu.

Do kraja treće četvrtine Partizan je ubacio samo 5 poena uz još nekoliko lako izgubljenih lopi, i Sijena pred poslednjih 10 minuta vodi 48:36. Šut „crno-belih“ za tri poena posle 30 minuta igre je 2/13.

U 31. minutu Sijena pravi najveća razliku na meču - 53:38. Posle trojke Lavrinoviča i dvojke Mekintajera, Duško Vujošević traži tajm-aut posle kojeg Uroš Tripković pogađa trojku za 54:41. Tada Partizan propušta tri napada za priključak, a Sijena to koristi i diže na najvećih (i nedostižnih) 58:41.

Partizan u finišu sa tri trojke (Tepić dve, Veličković jedna) spušta razliku na „-17“.

Montepaski Sijena: Berti , Mcintyre 5, Ilievski 11, Eze 3, Carraretto , Sato 15, Thornton 9, Lavrinovič 18, Ress , Diener , Romero , Stonerook 10
Partizan Igokea: Palacio 5, Tepić 8, Kecman 8, Borovnjak , Tripković 9, Veličković 8, Peković 13, Vitkovac , Đurković , Božić , Milošević , Vraneš 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: