Vučinić na čelu Stručnog saveta KSS

Izvor: B92, Politika

Ponedeljak, 11.02.2008.

09:52

Default images

Na sednici održanoj poslednjeg dana finalnog turnira Kupa „Radivoja Koraća” Uravni odbor KSS izabrao je Dragišu Vučinića na čelo Stručnog saveta, foruma oko kojeg su se godinama unazad ‘lomila koplja’ u organizaciji naše košarke. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i dugogodišnji funkcioner vraća se na položaj koji je svojevremeno zauzimao, ali kako je rekao Dragan Kapičić, predsednik KSS, ovoga puta “imaće najveće mogućnosti od kako to telo postoji u našoj košarci”.

Dragiša Vučinić je ceo život u košarci na najvišim mestima i ima ogromno iskustvo. Od sada predsednik Stručnog saveta biće član i Izvršnog odbora, Upravnog odbora i član Upravnog odbora KSS s pravom glasa. Pronašli smo pravu ličnost i svi ćemo raditi na tome da struka dobije pravu poziciju u okviru organizacije. To je moja želja još od ranije,” istakao je Kapičić.

Poslednjih godina potrošeno je dosta vremena i na polemiku da li Stručni savet treba da ima pet-šest ili više od 10 članova. Sada će ih imati najverovatnije više nego ikada:

Čekali smo da izaberemo predsednika Saveta, pa da biramo i članove. Biće ih do 20, s tim što nisu svi stručnjaci spremni da budu operativno prisutni, zato ćemo imati izvršni deo saveta. Posedujemo veliki broj zaslužnih i kvalitetnih ličnosti, a iako po starom Statutu predsednik KSS predlaže članove saveta, mislim da ćemo to obaviti svi zajedno. U dogovoru sa selektorom Dušanom Ivkovićem veoma brzo naći ćemo odgovarajući broj ljudi,” kaže Kapičić.

Dragiša Vučinić je rođen u Mostaru 1948. godine, osvojio je šest klupskih trofeja sa Crvenom zvezdom, a igrajući za reprezentaciju Jugoslavije došao je do srebrne medalje na Prvenstvu Evrope u Esenu 1971. godine.

Bio je predsednik Crvene zvezde, predsednik KS Srbije, predsednik Stručnog saveta u dva navrata, predsednik Takmičarske komisije KSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: