Partizan čeka rivale u 'Top 16'

Izvor: B92

Nedelja, 03.02.2008.

20:36

Default images

Posle 14. kola prve faze Evrolige najboljih 16 košarkaških ekipa Evrope učestvuje na žrebu drugog kruga koji je zakazan za ponedeljak. U Madridu će se od 12.45 obaviti procedura posle koje će biti poznato sa kojim timovima će šampion Srbije i prvak NLB lige Partizan Igokea igrati u ‘Top 16’.

Ekipe su podeljene u četiri grupe, a igrači kluba iz Humske bi najviše voleli da u nastavku takmičenja budu u društvu sa Lietuvos Ritasom, Makabijem i Fenerbahče Ulkerom.

U Top 16 ulazimo bez imperativa. Samim plasmanom u drugi krug ispunili smo cilj, mada nismo imali pritisak ni po tom pitanju. Koliko je bitno ime rivala u nastavku takmičenja, toliko je bitno i da nam putovanja budu što lakša. Ne predajemo se, pokazali smo da možemo da se nosimo sa evropskim velikanima,” kaže trener ‘crno-belih’ Duško Vujošević.

Iz novoformirane četiri grupe u eliminacionu rundu će po dve najbolje ekipe, a učesnici Fajnal-fora će biti poznati posle četvrtfinalne runde. ‘Top 16’ se igra od 13. feburara do 20. marta, četvrtfinale je na programu od 1. do 10. aprila, a Fajnal for se igra u glavnom gradu Španije, Madridu, od 2. do 4. maja.

Ne opterećujemo se koga ćemo da dobijemo u Top 16. Najbitnije je da smo uspeli da ponovimo prošlogodišnji uspeh i sada bez opterećenja dočekujemo novih šest utakmica. Potrudićemo se, pogotovu, u Beogradu da zabeležimo što više pobeda, a ako se ukaže šansa, što da ne, negde i iznenadimo. Moramo da verujemo u sopstvene mogućnosti, a onda će sve biti lakše,” rekao je Čedomir Vitkovac.

Partizan će u Madridu predstavljati predsednik kluba Predrag Danilović i poslovni direktor Mlađan Šilobad.

Prvi šešir: CSKA Moskva (Rusija), Panatinaikos Atina (Grčka), Lijetuvos Ritas Viljnus (Litvanija), Real Madrid (Španija)
Drugi šešir: Makabi Tel-Aviv (Izrael), Montepaski Sijena (Italija), Unikaha Malaga (Španija), Taukeramika Vitorija (Španija)
Treći šešir: Barselona (Španija), Efes Pilsen Istanbul (Turska), Žalgiris Kaunas (Litvanija), Fenerbahče Ulker Istanbul (Turska)
Četvrti šešir: Olimpijakos Atina (Grčka), Aris Solun (Grčka), Partizan Beograd (Srbija), Lotomatika Rim (Italija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: