Ivković zadovoljan,Pavlović ne igra

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2008.

16:43

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je zadovoljan razgovorima sa kandidatima za nacionalni tim koji nastupaju u NBA ligi, iako je tokom boravka u Sjedinjenim Državama dobio loše vesti kada je u pitanju nastup Aleksandra Pavlovića. Ivković se tokom posete SAD sastao sa Krstićem, Miličićem, Stojakovićem i Jarićem, a preko Pavlovićevog oca je saznao da košarkaš Klivlenda ne želi da igra za Srbiju.

"Sa Pavlovićem se nisam video, jer se on, nažalost, povredio, ali sam se video sa njegovim ocem, koji mi je to preneo. Bio sam šokiran, jer nisam znao tu informaciju. Ostavljen je tu prostor da se nešto promeni i ja verujem da će biti tako kada se sastanem sa igračem", objasnio je Ivković.

Ipak, prema rečima selektora još uvek ima prostora za promenu mišljenja samog igrača.

Ivković je preneo da je Marko Jarić vrlo motivisan i zainteresovan da igra za nacionalni tim.

"Rekao mi je čak da je pričao sa (Milošem) Teodosićem o igranju za nacionalni tim i pitao me šta je sa Pavlovićem", preneo je Ivković novinarima.

Selektor se tada sastao i sa Nenadom Krstićem, koji igra za Netse.

"Svima sam rekao da ćemo u nacionalnom timu imati jako dobru atmosferu i da će se posle tako kvalitetnog rada i timskog duha vraćati u svoje klubove puni pozitivne energije", rekao je Ivković.

Selektor Srbije najavio je da će da prati razvoj povrede i lečenja Predraga Stojakovića.

Pored Pavlovića, Ivković se nije sastao sa Vladimirom Radmanovićem i Kostom Perovićem koji nisu doputovali sa svojim ekipama na utakmice.

Dušan Ivković je imao razgovor i sa Darkom Miličićem, koji je napravio skandal na poslednjem EP gde je posle utakmice psovao sudije i pretio im.

"Moj životni princip je da ako nekoga treba da učim životnim stvarima, da treba da ga učim kako treba, a ne kako ne treba. Razgovarao sam i sa njegovim trenerom, koji ima master iz sociologije i koji je čuo tačan prevod njegove izjave. Moja filozofija je da ga nikad ne pitam o tome", objasnio je Ivković.

Dušan Ivković još uvek nije odredio saradnike u reprezentaciji, a o činjenici gde se trenutno nalazi naša najbolja selekcija i koliko posla je pred novim selektorom, govori i podatak da ćemo se na žrebu u kvalifikacijama za naredno EP naći u drugom šeširu sa Turskom, Letonijom i Češkom. Žreb za kvalifikacije održaće se 16.februara u Veneciji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: