Partizan pao u produžetku

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2008.

22:35

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u Rimu od Lotomatike 88:87, u 12. kolu Evrolige. Meč je igran 45 minuta, pošto je posle regularnih 40 bilo nerešeno – 80:80. „Crno-beli“ su tako propustili priliku da pobede direktnog rivala u duelu za poziciju pet u grupi, koja garantuje Top 16 fazu. Partizan još uvek nije izgubio sve šanse za plasman u dalje takmičenje, i u preostala dva kola predstoji mu velika borba za taj cilj.

Novica Veličković bio je najbolji u Partizanu sa 22 poena i 9 skokova. Peković je ubacio 17, Kecman 15, a Palasio 13 poena. Kod domaćina, Roko Ukić postigao je 23, Erazem Lorbek 22, a Rej Alan 21 poen.

Partizan sada u grupi C ima skor od četiri pobede i osam poraza, a u narednom kolu dočekuje nemački Bamberg u Pioniru.

Utakmica je počela duelom Roka Ukića sa jedne, i Novice Veličkovića sa druge strane. Veličković je postigao prvih osam poena za svoj tim, a posle njegove asistencije Pekoviću i trojke u sledećem napadu Partizan je imao plus pet (14:9).

U nastavku prve deonice Roma se vratila u igru, pošto se Ukiću pridružio i raspoloženi Alan. Trojkom Božića u poslednjim trenucima Partizan je ipak vodio na prvom dvominutnom odmoru (25:22). Veličković je u prvih 10 minuta ubacio čak 13 poena (tri trojke), ali su mu na drugoj strani parirali Ukić sa 9 i Alan sa 8 poena.

Ipak početkom druge deonice Vujošević izvodi Veličkovića, a Roma to koristi i serijom 7-0 dolazi do 29:25. Partizan na startu druge četvrtine nije postigao koš čak četiri minuta. „Crno-beli“ su u nastavku uspeli da održe egal, pre svega zbog odličnog šuta za tri (5-8 u prvom poluvremenu), pa je na poluvremenu bilo 40:36 za domaćina.

Drugo poluvreme Partizan počinje jako loše. „Crno-beli“ su Romi dozvolili puno ofanzivnih skokova, pa je domaćin došao do, za ovakav meč, visokih 50:39. Gosti ipak uzvraćaju serijom 6-0 (50:45), ali Roma ponovo posle trojke Roka Ukića dolazi do dvocifrene prednosti – 59:47.
Ekipa Duška Vujoševića ni tada nije paničila, i u 29. minutu bilo je 63:58 (kraj treće deonice 65:58).

U poslednjih deset minuta „crno-beli“ su, malo po malo, sustizali prednost domaćina, i u poslednjih pet minuta ušlo se sa samo dva poena prednosti za Romu (72:70). Domaćin tada serijom 4-0 dolazi do šest poena prednosti na tri minuta pre kraja, i tada s činilo da je pobednik rešen. Ipak, u gostujućem taboru probudio se Milt Palasio koji je sa sedam vezanih poena doveo svoj tim na samo poen deficita (79:78), 20 sekundi pre kraja. Roko Ukić je promašio jedno slobodno bacanje, a Kecmanu ruka na drugoj strani nije zadrhtala, i ušlo se u produžetak.

„Crno-beli“ bolje počinju dodatnih pet minuta, dolaze do četiri poena prednosti (87:83), ali Rimljane u meč vraća trojka Lorbeka. Usledilo je nekoliko loših napada na obe strane, a Roko Ukić je na 33 sekunde pre kraja uz dosta sreće poentirao pored Pekovića za 88:87.

Usledio je napad u kojem je Partizan imao čak tri pokušaja za pobedonosni koš. Tepić je u prvom pokušaju bio u najboljoj situaciji, ali mu se pri polaganju skratila ruka. Lotu je uhvatio Peković koji je izblokiran, a posle trećeg napada Tepić je, ovoga puta iz teže pozicijie, ponovo promašio polaganje, i Roma je slavila.

Lotomatika: Đaketi, Fućka, Tonoli 3, Drejer, Lorbek 22, Rej 21, De la Fuente 9, Ukić 23, Gabini, Banjoli, Hovkins 10.
Partizan: Palasio 13, Tepić 10, Kecman 15, Borovnjak, Tripković 4, Veličković 22, Peković 17, Vitkovac, Đurković, Božić 6, Milošević, Vraneš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: