Vujošević: "Bez imperativa pobede"

Izvor: MT

Ponedeljak, 14.01.2008.

16:03

Default images

Košarkaši Partizana u sredu u 12. kolu Evrolige igraju možda i ključni duel za prolazak u Top 16 fazu. Direktan protivnik je im upravo Lotomatika, ekipa koju su "crno-beli" savladali u prvom duelu dve ekipe u Pioniru. Trener Partizana Duško Vujošević obećao je da će se njegova ekipa "maksimalno boriti" u preostale tri utakmice prve faze Evrolige, a istakao je da njegov tim ne sme imati imperativ pobede u Rimu.

"Ne možemo da obećamo da ćemo da izgubimo. Možemo da obećamo da ćemo se maksimalno boriti u preostale tri utakmice prve faze. U Rimu igramo odlučujucu utakmicu, Lotomatika će biti maksimalno motivisana i sigurno će njihova logistika odraditi svoj deo posla", rekao je Vujošević pred polazak u Italiju.

Oba tima imaju četiri pobede i sedam poraza i potrebna im je pobeda za plasman u Top 16.

"Prvi uslov za dobru igru je - bez imperativa. To je važno jer nas imperativi vade van realnosti i opterećuju. Oni su favoriti, igraju na svom terenu", rekao je Vujošević.

Partizan je imao nekoliko tesnih poraza, a u Atini je protiv evropskog prvaka Panatinaikosa imao dva šuta za pobedu.

"To kako smo odigrali protiv Panatinaikosa upravo je bilo zato što nismo imali imperativ pobede", kazao je trener šestostrukog uzastopnog prvaka države.

Utakmica u Rimu počinje u 20 i 30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: