Vujošević: "Pokazali smo kvalitet"

Izvor: B92, Beta

Sreda, 02.01.2008.

23:16

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je Panatinaikosu pobedu u 10. kolu Evrolige, ali i ocenio da je njegova ekipa pokazala kvalitet pošto je od aktuelnog evropskog šampiona izgubila samo sa poenom razlike - 66:67.

"Panatinaikos je evropski prvak i dva puta igrati protiv njega na jednu loptu, i u Beogradu i u Atini, jeste i dokaz našeg kvaliteta. Možda ni u jednom sportu razlika između sreće i tuge nije tako mala kao u košarci", rekao je Vujošević posle utakmice.

Partizan je mogao da priredi i veliko iznenadjenje, pošto je imao poslednjih pet sekundi za napad, ali nije iskoristio priliku.

"Igrači nisu gledali kada je sudija uručio loptu, pa su i pre toga počeli da prave kretnje i blokove, čime su pružili šansu domaćima da 'pročitaju' akciju. Ta lopta je, takođe, bila pretvrda, pa Nikola Peković nije uspeo da je uhvati, iako je najviše skočio", naveo je.

Vujošević je posebno pohvalio borbenost svoje ekipe koja se, prema njegovim rečima, najbolje ogleda u duplo većem broju skokova od protivnika - 46/23.

Trener Partizana je svojim igračima zamerio na velikom broju izgubljenih lopti i istakao da će "crno-beli" morati da reše taj ustaljeni problem ako žele da se izbore za plasman medju 16 najboljih ekipa Evrolige.

Bek Partizana Milt Palasio pojasnio je zašto u poslednjem napadu nije šutnuo ka protivničkom košu, iako je imao prostor, već je pokušao ulazom, koji je zaustavio Šarunas Jasikevičijus izbivši mu loptu u aut.

"Imao sam otvoren šut, ali sam video da je ostalo pet sekundi do kraja i da je bilo prostora izmedju igrača Panatinaikosa. Znao sam da mogu da uđem pod koš, ali nisam uspeo da podignem loptu, pošto je Jasikevičijus dobro reagovao", rekao je Palasio.

Partizan je, inače, gubio tokom većeg dela utakmice, u jednom trenutku i 15 poena, ali se borio do samog kraja u kome se istakao i Uroš Tripković, koji je svih svojih sedam poena postigao u finišu poslednje deonice.

"Sve vreme smo se nadali da možemo do pobede. Nada uvek postoji. Na kraju, ipak, nismo imali sreću. Odigrali smo, takođe, ispod svog nivoa, ali smo čak i tako uspevalali da u pojedinim trenucima igramo ravnopravno sa evropskim šampionom", rekao je Tripković.

Trener Panatinaikosa Željko Obradović ocenio je da je Partizan, uspevši da nadoknadi dvocifreni zaostatak, pokazao karakter.

"Znali smo šta nas očekuje, ali smo bili loši u skoku. U prvih 15 minuta drugog poluvremena smo igrali mnogo bolje i da nam je protivnik bio neki običan tim, utakmicu bismo rutinski priveli kraju. Partizan je, medjutim, još jednom pokazao karakter i borio se do samog kraja u kome je mogao i do pobede", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: