Bamberg naneo Partizanu treći poraz

Izvor: Željko Èaèija

Sreda, 28.11.2007.

23:05

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u šestom kolu Evrolige u Bambergu od Broze Basketa sa 78:62. Domaća ekipa je tako zabeležila prvu pobedu iz šest mečeva dok je naš tim sada na tri pobede i isto toliko poraza. Najbolji igrač Partizana bio je Kecman sa 20 poena, dok je kod Bamberga Grin postigao 18. U potpunosti je podbacio Uroš Tripković koji je šutirao 1:7 za tri poena i imao indeks uspešnosti -8.

Već u prvoj četvrtini Bamberg je pokazao da želi prekid crne serije od pet vezanih poraza u Evroligi. Do kraja prve četvrtine napravili su veliku razliku od 11 poena, 21:10.

Vrlo brzo u probleme sa faulovima došli su Tepić i Peković, a Bamberg je postepeno podizao prednost čak do 17 poena 34:17, da bi na poluvremenu bilo 41:27. Partizan je veoma loše šutirao iz polja 5-20 za dva poena i 4-13 za tri. Domaći tim je bio na liniji za slobodna bacanja čak 22 puta, dok su "crno – beli" izveli samo šest.
Partizan je organizovanom igrom u odbrani i napadu smanjio razliku na osam razlike 43:35. Novica Veličković je imao priliku da smanji na pet, ali je promašio otvoren šut za tri poena. Nikola Peković je zaradio i četvrtu ličnu grešku. Posle faula Tripkovića i tehničke Vujoševića Bamberg se odvojio na 15. Partizan je uspevao da spusti razliku do 10 poena, ali se Bamberg zbog nekoliko vezanih grešaka odvojio na 14 poena minut pre kraja četvrtine. Ipak, naš tim se nije predavao i vezao pet poena, uz trojku Kecmana u poslednjoj sekundi za 57:48

Na početku poslednje četvrtine Kecman je od table postigao trojku i smanjio na 57:51. Na pet i po minuta pre kraja Beograđani su imali priliku da spuste razliku na pet, ali su promašili dve prilike u jednom napadu i Bamberg je povećao na 11 poena.

Cenatar Bamberga Fen je sa dve vezane trojke slomio otpor Partizana.

Utakmica je na nekoliko trenutaka bila prekinuta jer je navijač Partizana utrčao u teren. Posle kratkog rvanja sa obezbeđenjem navijač je izbačen iz hale, a pokušaj ostatka ekipe da utrči na teren je sprečen.

Minut pred kraj meča zbog pet penala iz igre je izašao Peković. Konačan rezultat 78:62 postavio je Grin trojkom u poslednjkoj sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: