Počinje SP za juniore u Novom Sadu

Izvor: MR

Sreda, 11.07.2007.

15:23

Default images

U Novom Sadu u četvrtak počinje Svetsko juniorsko prvenstvo u košarci za selekcije do 19 godina. Šampionat će trajati do 22. jula, a takmičiće se 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. Selekcija Srbije nalazi se u Grupi B, uz reprezentacije Malija, Kine i SAD. Na spisku selektora Srbije Miroslava Nikolića nalaze se Krsto Bjelica, Velibor Buha, Marko Čakarević, Slaven Čupković, Petar Despotović, Slobodan Dundjerski, Mladen Jeremić, Ivan Jovanović, Dusan Katnić, Marko Kešelj i Marko Krstić.

Pozvani su i Milan Mačvan, Boban Marjanović, Stefan Marković, Ilija Pavković, Bojan Radetić, Miljan Radisavljević, Miroslav Raduljica, Aleksandar Radulović, Danilo Šibalić, Stefan Sinovec, Stefan Stojačić i Stefan Živanović.

Nikolić još nije saopštio konačan spisak reprezentativaca, pošto su se tokom priprema povredili Marko Kešelj, Milan Mačvan i startni plejmejker Stefan Marković.

Velika je šteta što su nam se pehovi dogodili pred kraj priprema. Videćemo kako će se razvijati situacija u narednih nekoliko dana, Mačvan će možda već danas trenirati. Ne znam šta bih drugo mogao da kažem sem da će morati da stisnu zube jer su nam neophodni. Bez njihove pomoći teško ćemo proći grupu. Oni su pod posebnim tretmanom, konstantno idu na terapiju, svi se nadamo brzom oporavku”, kaže selektor Nikolić.

O protivnicima u prvoj fazi takmičenja, Nikolić kaže:

Problem skautiranja ostalih reprezentacija je objektivan s obzirom da nemamo nikakvih inforamcija o pojedinim selekcijama. Pripremaćemo se u hodu, najvažnija će biti prva utakmica sa Kinom. Očekuje nas sigurno zonska odbrana Kineza za koju ćemo se posebno pripremati. Moramo da naglasim da su momci odlično trenirali i da ova generacija ima nesumnjiv kvalitet”.

U Grupi A su Litvanija, Brazil, Liban i Francuska, Grupu C čine Nigerija, Turska, Australija i Kanada, dok su u Grupi D Argentina, Portoriko, Španija i Južna Koreja.

Titulu svetskog prvaka brani reprezentacija Australije, koja je trijumfovala na poslednjem SP - 2003. godine u Grčkoj.

Posle utakmica u grupama, tri prvoplasirane ekipe prolaze u drugu rundu.

Srbija u prvom kolu igra s Kinom (četvrtak 18.00), u drugom kolu protivnik će biti Mali (petak 18.00), dok će se u poslednjem kolu u grupi sastati s timom SAD (subota 18.00).

Sve utakmice na šampionatu igraće se u velikoj sali Spensa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: