Šljivančanin prvo pojačanje Zvezde

Izvor: A G

Utorak, 03.07.2007.

19:20

Default images

Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Ugovor do 2010. godine potpisao je Mlađen Šljivančanin (200 cm, 1985), košarkaš koji pokriva sve tri spoljne pozicije.

„Radi se o veoma dobrom igraču. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, a ima zlatnu medalju sa kadetskim nacionalnim timom na Evropskom prvenstvu 2001. godine. Karakteriše ga dobar šut, veoma dobro može da igra na pozicijama 2 i 3, a po potrebi igra i plejmejkera. Nalazi se u najboljim igračkim godinama i očekujem da nam donese kvalitet. Sa Mlađenom planiramo dugoročno da radimo, pa smo i zbog toga potpisali ugovor na tri godine“, kaže šef stručnog štaba Crvene zvezde Stevan Karadžić.

Šljivančanin je ponikao u mlađim selekcijama Partizana, a seniorsku košarku počeo je da igra u subotičkom Spartaku. Od 2004. igra u Nemačkoj, gde je prvo nosio dres Frankfurta, a potom i Kelna sa kojim ima titulu prvaka Nemačke i jednu sezonu učešća u Evroligi.

„Presrećan sam dolaskom u Crvenu zvezdu i povratkom u Beograd. Zvezda je veliki klub i biće mi izuzetna čast igrati za crveno-bele. Navijačima mogu da obećam da ću na treninzima i utakmicama uvek prikazivati maksimum, uz želju da u narednim sezonama osvojim što više trofeja“, kaže Šljivančanin koji je sa Karadžićem već sarađivao u kadetskoj reprezentaciji naše zemlje, upravo na prvenstvu Evrope 2001. godine kada je generacija Miličića, Perovića, Bogdanovića i drugih osvojila titulu prvaka.

Šljivančanin će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 32.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: