Vujanić za B92: Slavnićeve neistine

Izvor: Igor Vujièin

Utorak, 03.07.2007.

12:26

Default images

Bek Panatinaikosa i reprezentativac Miloš Vujanić, u izjavi za B92 optužio je selektora Zorana Slavnića da je netačno i nekorektno preneo njihov razgovor u nedelju u Beogradu, kada su se dogovarali o učešću jednog od najboljih bekova Evrope u dresu selekcije Srbije na EP u Španiji.

Vujanić, koji je ove sezone uspeo da se vrati na teren u pravom svetlu, posle dve teške povrede i operacije, imao je zapaženu ulogu u ekipi Panatinaikosa koja je osvojila "triplu krunu", čime je zaokružila jednu od najboljih sezona u istoriji kluba. Međutim, srpskog beka mnogo više boli ono što je čuo u ponedeljak na konferenciji u "Kući košarke":

" Tačno je da nismo našli zajednički jezik, ali evo, ja upravo čitam novine i prosto ne mogu da verujem da se dala takva izjava. U najmanju ruku je nekorektna i nisam se tako dogovorio sa selektorom! Mi smo se dogovorili da se prenese tačno onako kako je bilo i prava istina...

U ovome što je izjavio selektor nema ni I od istine. Tačno je da smo se sastali u nedelju u Beogradu u kafiću "Pevac". Po meni, to prvo nije mesto za donošenje odluke da li će Miloš Vujanić igrati za reprezentaciju Srbije, nego se zna gde se to radi u Košarkaškom savezu. To je i manje važna stvar... Drugo, ja sam došao sa molbom da dobijem dve nedelje da se pripremim fizički za Evropsko prvenstvo. Zašto? Imao sam dve izuzetno teške povrede i operacije i prošle sezone sam praktično iz povrede ušao u igru, oporavljao se i vraćao. Samo zato sam tražio dve nedelje da se pripremim za pripreme reprezentacije
!

Želeo sam da radim sa svojim kondicionim trenerom, koji je u potpunosti upoznat sa istorijatom mojih povreda, oporavka, i po čijem programu sam radio cele prošle sezone. Nisam imao nikakvih problema, hvala bogu. Nisam tražio da radim sa bilo kim, niti je to moj hir, već da radim sa čovekom kome verujem i koji bi doneo svima i meni pomoć.
Šta se dalje dogodilo?

"Gospodin Slavnić mi je rekao da može da mi da 5 dana, dakle, da se uključim 25.jula, ali da krenem sa mojim pripremama 15.jula. To je bilo nemoguće iz više razloga. Prvi i najvažniji je da 15. jula idem u Barselonu na ubrizgavanje injekcije za zagrevanje hrskavice. To je nešto što mi je postala rutinska terapija tokom čitave godine, ali meni neophodna. To je čak i manji problem. Meni se sezona završila 22.juna, a neophodan minimum za oporavak od takve sezone je mesec dana. To se tačno poklapa sa početkom priprema reprezentacije ili kluba, svejedno. Dakle od toga sam tražio 2 nedelje. To nije 5.avgust, već početak avgusta, a do početka prvenstva ostalo bi još mesec dana, sasvim dovoljno da se pripremim i uigram sa ekipom. Dakle, nisam tražio dve nedelje za neki odmor, kupanje, nego da se pripremim i dođem spreman za pripreme reprezentacije, kako bi izdržao sve. To je cela istina."

Miloš Vujanić je jedan od onih koji igranje za nacionalni tim nikada nisu dovodili u pitanje:

"To sam govorio juče, govorim i danas, i uvek ću reći. Moja želja je da igram za nacionalni tim. Nikada nije bio problem, pa kome ne bi bio interes da igra za reprezentaciju, meni posebno, koliko sam teških i velikih utakmica propustio u prošlih godinu i po dana zbog povreda. Imam i problema sa gubljenjem straha posle svega, ali mi nije u interesu da dođem nespreman, ja više nemam pravo na rizik!
Hoću i moram da dođem potpuno spreman i miran na pripreme reprezentacije. Pa zašto ne bih igrao za moju zemlju?
Moram da kažem i ovo... Posebno me zabolela izjava selektora o diskretnoj minutaži u Panatinaikosu. On je poslednja osoba koja treba o tome da diskutuje, ili da ne spominjemo njegovu diskretnu minutažu ili ulogu u poslednjih 11 godina."

Jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena Željko Obradović ima poverenja u Miloša Vujanića. Nekadašnji igrač Klimamija i Barselone, ostaje u Atini:

"Ako je neko trebalo da bude skeptik, onda je to Željko Obradović. Ušao sam poluspreman u tim koji je imao najviše ciljeve u sezoni. Nisam se ni dovoljno oporavio, ali su me i takvog potpisali. Ja sam i u Atini radio po svom programu, prvi razgovor sa Željkom je završen tako da je moje bilo samo da mu saopštim kada sam maksimalno spreman i osećam da mogu... dan, dva ili mesec, nije bilo problema. To je bio jedini razgovor sa Željkom na početku, polako sam se vratio. Ako je epizodna uloga tripla kruna, Fajnal For i finale grčkog prvenstva sa Olimpijakosom – nema problema, slažem se sa selektorom", rekao je Vujanić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

304 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: