Gurović za B92: "Igram zbog naroda"

Izvor: Igor Vujièin

Ponedeljak, 02.07.2007.

09:23

Default images

Najbolji strelac ULEB kupa i NLB lige, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i SCG Milan Gurović, potvrdio je za B92 da će biti prvi kapiten Srbije, koja će igrati na EP u Španiji. Krilni košarkaš koji je u ponedeljak otputovao u Poljsku na potpisivanje ugovora sa Prokomom izjavio je da je posle prespavane noći odlučio da igra, zbog naroda u našoj zemlji, ali ne i zbog čelnika Saveza:

" Posle prespavane noći i subotnje izjave da neću da igram za reprezentaciju, i zna se zbog koga nisam želeo da igram, doneo sam definitivnu odluku da igram. Kako se kaže, prenoćilo je... Kako da kažem najjednostavnije, čast je igrati za Srbiju! Drago mi je što sam rođen u ovoj zemlji i taj svoj nacionalni ponos sam odlučio da pretopim u reprezentaciju i igranje na parketu."

Sa ulaskom Gurovića na spisak, i najavama Miličića i ostalih da će igrati (Popović, Pavlović, Jarić...) Srbija nije više naivna ekipa iako prema rečima Gurovića nije u krugu favorita za medalju:

"Sigurno da imamo iskustva. Jeste da ima tu mladih igrača, ali to su košarkaši koji iza sebe imaju mnogo utakmica. Sigruno da nećemo ići na to EP kao neki favoriti, ali nismo ni autsajderi. Videćemo, kada malo razmislim, bolje i da nas gledaju kao austajdere pa da nešto i uradimo tamo, nego da nas smatraju favoritima".

Posle svega što si rekao nakon plej ofa i situacije da je javnost jednostavno podeljena po pitanju lika i dela Milana Gurovića, šta je "prelomilo" tvoju odluku da uđeš u istoriju kao prvi kapiten Srbije?

" Biti kapiten Srbije je velika čast, mnogo mi je drago zbog toga što ću biti prvi kapiten naše zemlje posle ovih burnih i crnih 60 godina. Nemam reči... Bio sam dugo besan i mnogo toga se skupilo u meni. Odlučio sam da igram zbog naroda Srbije, naših ljudi na Kosovu i Republici Srpskoj – zbog njih igram prevashodno. I ne samo ja, nego svi koji budu igrali. Odmah da kažem sigurno da ne igram za košarkaški savez. Oni me ne zanimaju, niti ću se pozdraviti sa njima kada ih budem video na okupljanju," rekao je Gurović koji će se reprezentaciji priključiti 25. jula, a pre toga i potpisati dvogodišnji ugovor sa poljskim Prokomom koji ove sezone ima velike ambicije u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

401 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: