Ostavka Šakote!

Izvor: VI

Četvrtak, 24.05.2007.

14:10

Default images

Dosadašnji selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje Dragan Šakota podneo je u četvrtak ostavku na tu funkciju! Ovu informaciju za B92 je potvrdio i predsednik Saveza Dragan Kapičić, koji je rekao da je jedini koji se u medijima izjasnio da bi želeo da prihvati posao za sada Zoran Slavnić. Međutim, prvi čovek Saveza je dodao da njegova pozicija nije ništa bolja od eventualnih drugih kandidata, koji bi mogli da budu predloženi na sednici Stručnog saveta...

Saopštenje Dragana Šakote prenosimo u celosti:

" S obzirom da sam uvek smatrao da je interes reprezentacije Srbije iznad svih ličnih i klupskih, a sagledavajući trenutnu situaciju i događanja oko mog nastavka rada u reprezentaciji Srbije, želim da obavestim javnost o sledećim činjenicama:

Moram da podsetim da sam u jednom teškom trenutku za srpsku košarku, sa velikim entuzijazmom i zadovoljstvom, prihvatio odluku Stručnog saveta da preuzmem ulogu selektora nacionalne selekcije. Stav svih članova Stručnog saveta, eminentnih i svetski priznatih košarkaških trenera, bio je da je ovo novi početak i da je potrebno mnogo strpljenja i rada. Takav cilj, čiji je prvi korak bilo Svetsko prvenstvo u Japanu, prihvatio sam, i sa velikim optimizmom i predanošću ušao u jedan ovako veliki i značajan projekat.
Nažalost,  ta podrška je vrlo brzo nestala, kako od određenog broja kolega, tako i od nekih predstavnika medija. Sa strpljenjem sam očekivao i promene u Košarkaškom savezu Srbije i prihvatio obavezu da novom Upravnom odboru, predsedniku i novom Stručnom savetu izložim izveštaj, koji nisam imao prilike da izložim starom, kao i da saopštim dalje planove vezane za rad seniorske reprezentacije. Međutim, to se vrlo brzo pretvorilo u pitanje mog opstanka na ovom mestu, odnosno prihvatanje izveštaja se vezivalo za glasanje o mojoj smeni.


Sagledavajući novonastalu situaciju, uzimajući u obzir atmosferu u medijima, sastav novog Stručnog saveta KSS, a uz to uvek imajući u vidu na prvom mestu interese srpske košarke, doneo sam odluku da podnesem ostavku na mesto selektora reprezentacije Srbije i da na ovaj način obavestim zvanične organe KSS i medije.

Na kraju, zahvaljujem se na saradnji svima onima koji su iskreno bili uz reprezentaciju, mojim saradnicima, medijima i svima kojima je na prvom mestu interes srpske košarke, a mom nasledniku želim puno uspeha, uz nadu da će Srbija opet biti u evropskom i svetskom vrhu.

Dragan Šakota, s. r.

Bivši selektor Srbije na tu funkciju došao je u februaru 2006. Na SP u Japanu, sa njim na čelu, nacionalna selekcija SCG došla je do osmine finala, gde je od Španije izgubila sa 87:75. Ipak, glavni cilj na tom takmičenju - podmlađivanje reprezentacije, bio je ispunjen.

Šakota je prethodno bio asistent Željka Obradovića na OI u Atini 2004. godine i na EP u SCG 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: